SEGRE

COL·LECTIUS RELIGIÓ

Els ortodoxos obren la seua església

La comunitat inaugura a la fi el temple, ubicat a l’antiga comissaria de Ronda || El responsable destaca que sense l’esforç i els donatius dels fidels no hauria estat possible poder-ne disposar

Els congregats al temple van celebrar una cerimònia i un dinar de germanor.

Els congregats al temple van celebrar una cerimònia i un dinar de germanor.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comunitat cristiana ortodoxa de Lleida va obrir ahir les portes del seu nou centre de culte, ubicat a l’antiga comissaria de la Policia Nacional al passeig de Ronda, amb una cerimònia i un posterior dinar popular per a tots els assistents a la inauguració.

El portaveu d’aquesta comunitat, integrada per persones de nacionalitat romanesa, el pare Daniel Simón, va mostrar la seua alegria i satisfacció per haver trobat un espai per als seus fidels i poder obrir les portes després d’anys d’obres a l’immoble. “Estic sense paraules per com ha respost la comunitat ortodoxa de Lleida, tothom hi ha col·laborat de la manera que ha pogut: uns donant diners, d’altres ajudant a restaurar el local... sense ells hauria estat impossible tirar endavant”, destaca Simón, que va estar acompanyat pel rector de l’església del Carme, mossèn Joan Mora, que la va cedir durant anys a la comunitat ortodoxa perquè poguessin fer-hi les seues cerimònies religioses.

Està restaurada la planta baixa i falten les superiors, però “el més difícil ja està fet”, destaca el rector

Però, malgrat que ahir es van obrir les portes, les obres de restauració i adequació del temple no estan ni de bon tros acabades. “Hem condicionat la planta baixa del recinte, però falta restaurar i arreglar les plantes superiors, encara no sabem quant pot costar-nos de preu o de temps, però el més difícil, que era aconseguir un espai, ja està fet”, destaca en aquest sentit el pare Simón.

Per això, per donar-se a conèixer i promocionar-se, duran a terme activitats per a la ciutat. “Tenim una guarderia i unes aules on impartim catequesi, però volem fer més perquè la gent de Lleida i voltants sàpiguen qui som i vegin el que podem aportar com a col·lectiu”, recalca el rector ortodox.

La comunitat romanesa de Lleida va adquirir aquest edifici el 2014 per 480.000 euros i fa anys que inverteixen diners i esforç per fer que aquest centre de culte sigui avui una realitat a la ciutat.

Els congregats al temple van celebrar una cerimònia i un dinar de germanor.

Els congregats al temple van celebrar una cerimònia i un dinar de germanor.LLEONARD DELSHAMS

tracking