SEGRE

JUSTÍCIA SERVEIS PENITENCIARIS

Canelons, sopa i entrecot, menús especials a la presó aquestes festes

Els centres penitenciaris ofereixen als interns àpats més elaborats del normal || Ponent, amb 620 interns, augmenta la seua ocupació respecte al 2016

Imatge d’arxiu de la cuina del Centre Penitenciari Ponent.

Imatge d’arxiu de la cuina del Centre Penitenciari Ponent.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els més de 600 reclusos del Centre Penitenciari Ponent també gaudeixen de menús especials durant les festes nadalenques. La presó de Lleida, com les de la resta de Catalunya, ofereix als seus interns menjars més elaborats per aquestes dates. En el cas de la presó lleidatana, es cuinen àpats especials per la Nit de Nadal, el dia de Nadal, Sant Esteve, Nit de Cap d’Any, l’1 de gener i Reis. Als menús, no falten els torrons i els polvorons com a postres. Segons van informar fonts sindicals, el sopar de la Nit de Nadal va estar compost per sopa nadalenca, redó de vedella i crema de xocolate. Per als vegetarians, hi va haver timbal de carbassó amb verdures i salsa de romesco. El dia de Nadal va ser el torn dels canelons, estofat de vedella i flam. El menú del dinar de Sant Esteve va ser compost de tallarines a l’all cremat, bistec de vedella amb salsa de formatge blau i xampinyons i crema. Els altres tres menús especials tindran lloc a la Nit de Cap d’Any, el dia 1 de gener i el dia de Reis. Demà, per la Nit de Cap d’Any, els interns soparan raviolis de formatge amb ragut a la bolonyesa, entrecot amb albergínia arrebossada i pastís Selva Negra. A banda de dolços no faltarà el raïm de la sort. A tots els menús es fan variacions per als interns vegetarians o aquells que, per la seua religió, no mengen certs aliments.

Precisament, la qualitat del menjar de la Nit de Cap d’Any que es va servir als agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil allotjats en vaixells a Catalunya ha estat el centre d’una polèmica. Sindicats ho van comparar amb els àpats a les presons.

El Centre Penitenciari Ponent compta actualment amb 620 interns, que representa un augment del 5,4% respecte al mateix període de l’any passat, segons les dades de Justícia a 13 de desembre. Del total de reclusos, 541 persones estan complint condemna mentre que 79 persones estan empresonades preventivament pendents de judici. Quant a sexes, 595 són homes (un 5,3% més que fa un any) mentre que hi ha 25 dones, un 8,7% més que el 2016. L’augment d’interns es deu al tancament de la Model de Barcelona, al mes de juny.

tracking