SEGRE

COMERÇ CONSUM

Rebaixes de gener al desembre

Diversos comerços han començat la nova temporada de descomptes abans d’acabar l’any || Tenen via lliure després de quedar suspesa la llei de Comerç que establia un calendari recomanat

El Grup Unipreus va arrancar ahir la nova temporada de rebaixes.

El Grup Unipreus va arrancar ahir la nova temporada de rebaixes.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Diversos comerços de la ciutat, com el Grup Unipreus i botigues de la Zona Alta, han optat per començar la temporada d’hivern de rebaixes abans de finalitzar l’any, quan tradicionalment arrancaven després de Reis.

L’antiga llei de Comerç catalana, que va quedar suspesa fa quatre anys pel Tribunal Constitucional, establia els períodes de rebaixes obligatoris entre el 7 de gener al 6 de març i de l’1 de juliol al 31 d’agost. Tanmateix, després de la suspensió del TC, els comerços van poder decidir la temporada de rebaixes pel seu compte. L’agost passat, el Parlament va aprovar la nova llei de Comerç, Serveis i Fires que encara que mantenia liberalitzats els períodes de rebaixes indicava que abans del 30 de setembre el consell assessor de la Generalitat recomanaria les dates d’inici i final de l’any següent. Aquest article i altres de relacionats amb les hores d’obertura i l’ús del català van ser suspesos fa unes setmanes pel TC.

Així doncs, els comerços tenen via lliure per establir un calendari propi i és el que han fet aquesta setmana alguns. Tanmateix, alguns no ho anunciaran a l’aparador fins a començar el nou any “perquè està mal vist fer rebaixes en aquestes dates”, va explicar un comerciant.

Els de l’Eix Comercial començaran a partir del 2 de gener, encara que el president de l’associació de comerciants de l’Eix, Llorenç González, va recomanar fer-les a partir del 7 de gener. Tanmateix, diverses botigues de l’Eix ja estan fent un altre tipus promocions i descomptes.

La secretària general de la Fecom, Maria Rosa Armengol, va explicar que no recomanen cap període. Segons Armengol, que alguns comerços hagin decidit començar-les està relacionat amb el fet que la campanya de Nadal “no ha sigut espectacular”. Va recordar que els comerços de tèxtil van tenir menys vendes a la tardor a causa de les altes temperatures, encara que a partir del Black Friday i amb l’arribada del fred “la recuperació ha sigut positiva”.

El Grup Unipreus va arrancar ahir la nova temporada de rebaixes.

El Grup Unipreus va arrancar ahir la nova temporada de rebaixes.MAGDALENA ALTISENT

tracking