SEGRE

PROPIETATS ECONOMIA

La justícia fixarà quant ha de pagar la Paeria pel camp de l’AEM

Dos germans Recasens, que demanen més de 2 milions, recorren al Tribunal Superior

Imatge d’un partit de les jugadores de l’AEM.

Imatge d’un partit de les jugadores de l’AEM.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’import que haurà de pagar la Paeria per aconseguir la propietat del camp de l’AEM serà fixat pels tribunals, després que el Jurat d’Expropiació de Catalunya no hagi adoptat cap resolució sobre aquest expedient.

Els germans Recasens, propietaris de dos terços dels terrenys que ocupa el club als afores del Secà, al costat del camí de Marimunt, han presentat un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia després de la inacció del Jurat d’Expropiació.

Fonts d’aquest van indicar que no van adoptar cap resolució perquè inicialment van considerar necessari fer una valoració tècnica pròpia davant de la gran diferència entre la taxació de la Paeria, que va fixar el preu just en 137.000 euros, i la dels propietaris, que superava els 2 milions d’euros.

La normativa vigent estableix que aquest organisme disposa d’un màxim de quatre mesos per decidir quan rep un expedient, però finalment no va celebrar cap reunió dins d’aquest termini per adoptar una decisió, circumstància que les mateixes fonts van atribuir a la situació política dels últims mesos, que va culminar en la intervenció de l’administració de la Generalitat de Catalunya per part del Govern central.

Com que ja s’ha superat aquest termini, la legislació estableix que hi ha silenci administratiu positiu, que en aquest cas beneficia la Paeria al ser la que va instar a l’expropiació. Aquest és el motiu pel qual els dos germans Recasens han recorregut davant del Tribunal Superior sol·licitant que s’apliqui el valor de la seua taxació.

La Paeria ja va comprar en el seu dia un terç dels terrenys, que eren propietat d’un altre germà, per un valor de 130.000 euros, i l’any passat va decidir optar per la via de les expropiació dels dos terços restants després que els dos germans van instar l’AEM a abandonar el camp el 2016, quan concloïa la vigència del contracte de lloguer.

tracking