SEGRE

HABITATGE REGULARITZACIÓ

La Paeria ordena desallotjar els okupes d'un bloc d'apartaments del passeig de Ronda

L’edifici, al costat del Carrefour, té 46 habitatges, 26 dels quals estan okupats || L’empresa propietària afirma que ja ha iniciat els tràmits judicials per desnonar els inquilins irregulars

Un cartell assenyala que el pis està okupat.

Un cartell assenyala que el pis està okupat.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament ha ordenat a la propietària del bloc d’apartaments First Class, ubicat en el número 63 del passeig de Ronda, que regularitzi o posi fi a l’okupació il·legal d’un total de 26 dels pisos. El titular de l’immoble és l’empresa Buildingcenter, del grup La Caixa. La Paeria l’insta a acreditar documentalment la situació de les persones que es troben a cada un d’aquests apartaments.

A partir d’aquí, l’ordre municioal estableix que si es tracta d’inquilins que compten amb un contracte de lloguer n’ha d’entregar, doncs, una còpia al consistori.

En cas que no sigui així, ha de notificar si està fent gestions per formalitzar un arrendament o bé si ha iniciat un procés judicial per al desnonament. A més, indica que si alguns d’aquests apartaments es troben buits, ha de procedir a la rehabilitació de les dependències i tancar la porta d’entrada perquè no puguin tornar a ser okupats.

L’ajuntament també ofereix la possibilitat alternativa que l’empresa Buildingcenter li cedeixi tots els pisos buits per destinar-los a lloguer social. En els últims anys, la Paeria ha obtingut la cessió de nombrosos habitatges propietat d’entitats bancàries i ara la borsa municipal de lloguer ja compta amb més de 500.

Una portaveu de l’entitat bancària es va limitar a assenyalar la setmana passada que l’empresa “ha iniciat la reclamació judicial habitual que porta a terme en tots els casos d’okupacions”, però va precisar que no li consta haver rebut cap notificació del consistori. Aquest bloc, situat al costat del Carrefour, compta amb un total de 46 apartaments i les okupacions van començar fa ja temps.

De fet, a començaments d’aquest any alguns ja havien estat tapiats amb portes de seguretat per evitar-ne la violació de domicili.

En els últims dos anys, la Paeria ha remès desenes de requeriments a entitats bancàries que són propietàries de pisos buits o que estan okupats i ja n’ha sancionat algunes per incomplir les ordres.

Un cartell assenyala que el pis està okupat.

Un cartell assenyala que el pis està okupat.MAGDALENA ALTISENT

tracking