SEGRE

SEGURETAT HORTA

El pla de xoc dels Mossos d'Esquadra a l'Horta frena l'onada de robatoris

Camí de la Mariola, Butsènit, Vallcalent i Caparrella detecten més presència policial i que disminueixen els furts || Els veïns, a l’expectativa al ser un pla temporal

Reunió del 22 de desembre passat dels Mossos amb representants de l’Horta.

Reunió del 22 de desembre passat dels Mossos amb representants de l’Horta.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Partides de l’Horta de Lleida com el Camí de la Mariola, Butsènit, Vallcalent i Caparrella han detectat que el pla de xoc dels Mossos davant de l’onada de robatoris durant les últimes setmanes ha donat els seus fruits. Els presidents de les associacions veïnals d’aquestes partides van coincidir ahir que els furts han baixat gràcies a l’augment de la presència policial. Precisament, va ser l’increment dels robatoris el que va portar els veïns a plantejar-se patrullar pel seu compte si la Paeria i els Mossos no feien res en aquest sentit, cosa que ja porten a terme veïns del Camí de l’Albi. Davant d’aquestes queixes reiterades, els comandaments de la policia catalana a Lleida es van reunir el passat dia 22 de desembre amb la comissió de l’Horta i van informar de la posada en marxa d’un pla de xoc per combatre l’onada de robatoris. Un pla que, segons la presidenta veïnal del Camí de la Mariola, Marina Pifarré, “està donant bons fruits”. “Sí que hem detectat més presència policial i han baixat els robatoris”, va explicar.

Tanmateix, va constatar que les patrulles només van per vies principals i no per camins secundaris “que és per on van els lladres”. Tot i així, va dir entendre que els Mossos d’Esquadra no poden patrullar pels cinc-cents quilòmetres de camins. Per la seua part, Salvador Solsona, president veïnal de Butsènit, va constatar una reducció dels robatoris des de la posada en marxa del pla i que els veïns han observat més patrulles durant tot el dia. Des de Vallcalent, el president veïnal, Francesc Montardit, va celebrar que estiguin passant “unes festes tranquil·les gràcies a l’augment de vigilància per part dels Mossos”.

El president de l’associació de veïns de la Caparrella, Joan Pifarré, va coincidir amb els altres presidents veïnals: “S’ha complert el que els Mossos ens van prometre.” Amb tot, va explicar que els veïns estan “a l’expectativa perquè aquest pla és temporal” i es va preguntar què passarà en un futur amb la seguretat de l’Horta. Va demanar a la regidora de Seguretat, Sara Mestres, revisar el conveni amb els Mossos pel que fa a la vigilància “perquè hauríem de tenir vuit agents patrullant d’acord amb el nombre de veïns que som”.

tracking