SEGRE

COMERÇ CONSUM

L'Eix Comercial també avança les rebaixes i ofereix descomptes d'entre el 50% i 70%

Moltes botigues, sobretot cadenes i franquícies, aprofiten la suspensió de l’article de la llei comercial catalana i no esperen el dia 7 || La Fecom preveu un augment de vendes del 3% a la campanya

Un establiment de l’Eix Comercial amb cartells de rebaixes de fins al 70%.

Un establiment de l’Eix Comercial amb cartells de rebaixes de fins al 70%.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Eix Comercial ha avançat les rebaixes de manera generalitzada, en lloc d’esperar a l’inici tradicional el dia 7. A finals de desembre, el Grup Unipreus i botigues de la Zona Alta ja les van començar, aprofitant així la via lliure proporcionada per la suspensió per part del Tribunal Constitucional (TC) dels articles de la nova llei de Comerç de Catalunya que establia uns períodes recomanats de rebaixes. I ahir va ser l’Eix el que s’hi va sumar, sobretot cadenes i franquícies, encara que també botigues locals. Molts establiments ofereixen descomptes del 50%, tot i que ja n’hi ha alguns que posen en marxa la campanya amb un 60% i un 70%, per atreure clients.

El president de l’associació de comerciants de l’Eix, Llorenç González, va indicar que recomanen començar les rebaixes passat Reis, el diumenge que ve dia 7, que serà l’últim festiu d’obertura comercial autoritzada de la campanya nadalenca. No obstant, va admetre que alguns establiments han decidit avançar les rebaixes per no perdre vendes en relació amb els competidors. En aquest sentit, la presidenta de la Federació de Comerç (Fecom), Maria Rosa Eritja, va dir “que si les botigues del teu entorn fan rebaixes, et veus en l’obligació moral de fer-les també”. Així mateix, va considerar “factible” un augment del 3 per cent en les vendes respecte a les rebaixes de l’any passat, el mateix percentatge que calcula per al conjunt de l’Estat la Confederació Espanyola de Comerç.

Eritja va recordar que els comerços van viure moments “molt difícils a l’octubre i novembre, quan les vendes van baixar a nivells del 2008, i al desembre es van recuperar en part”. La confederació preveu que les vendes es concentrin en els primers deu o quinze dies i demana un període “perfectament definit” per a les rebaixes.

Previsió de més de 1.800 contractes per a la campanya La campanya de rebaixes generarà a Lleida 1.380 contractes, dada que suposa un increment de l’11 per cent respecte al 2017, segons les previsions de l’empresa de recursos humans Randstad. L’augment a Lleida és el segon més alt de les quatre províncies catalanes, només al darrere de Tarragona, on les contractacions pujaran un 12,3%. A tot Catalunya estima que es firmaran 22.550 contractes en els sectors de comerç i transport i logística, la millor xifra dels últims anys i amb un augment del 9,4% respecte al mateix període de l’any anterior. En el conjunt de l’Estat, preveu uns 150.000 contractes, que significa la xifra més elevada que s’ha registrat fins ara i que representa un increment del 14% respecte a l’any passat. Per la seua part, la presidenta de la Federació de Comerç, Maria Rosa Eritja, va destacar que hi ha botigues que reforcen personal al gener, però va considerar que no ampliaran plantilla de manera generalitzada. De fet, va indicar que “un augment de les vendes d’un 3% es pot gestionar amb el mateix personal”.

tracking