SEGRE

TRIBUNALS MESURES

L'Audiència allunya un jove del seu germà per suposat maltractament

El menor es troba ingressat en una clínica psiquiàtrica a causa del conflicte familiar || El denunciat també acusa els pares d’agressions i amenaces

Imatge d’arxiu de la seu judicial al Canyeret.

Imatge d’arxiu de la seu judicial al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha prohibit a un jove atansar-se al seu germà, menor d’edat, per haver-lo sotmès presumptament a maltractaments. Un nou cas de violència domèstica de denúncies creuades, ja que el jove també acusa els pares d’agressions i amenaces. D’aquesta manera, el tribunal provincial confirma la interlocutòria dictada pel Jutjat d’Instrucció 2 que va imposar una ordre d’allunyament contra l’investigat, que no podrà atansar-se a menys de cent metres del seu germà petit ni comunicar-se amb ell per cap mitjà. Una mesura, recorreguda pel jove, que l’Audiència confirma a l’entendre que ha de protegir el menor, actualment ingressat en una clínica psiquiàtrica de Lleida a causa del conflicte familiar. Segons el tribunal, la investigació es va iniciar després que el recurrent denunciés haver patit durant temps una situació de maltractament i abandó per part dels pares, als quals atribueix agressions físiques, insults i amenaces.

Per la seua part, els seus progenitors van denunciar que el fill els havia agredit físicament i verbalment en diverses ocasions i havia causat múltiples danys a les parets i el mobiliari del seu habitatge, fets que van provocar que la convivència sigui insostenible. Una situació, assenyalen els pares, que ha influït negativament en el seu fill menor d’edat que hi conviu, fins al punt, al·leguen, “que el seu germà el té atemorit i ha arribat a agredir-lo i amenaçar-lo”. L’escrit de l’Audiència assenyala que el jove està diagnosticat d’un trastorn paranoide de la personalitat i que el menor identifica la seua “descompensació emocional” amb el comportament del germà.

El fill gran i els pares s’acusen mútuament de maltractaments en una causa que s’investiga

El Ministeri Fiscal i els pares del menor van sol·licitar que se li imposés una ordre d’allunyament i l’Audiència confirma aquesta protecció a l’assenyalar que hi ha “indicis fundats” de la comissió d’un delicte de violència domèstica. Els pares, per la seua banda, també tenen una ordre d’allunyament respecte al fill gran.

Fins a 91 causes per violència entre pares i fills en només un any La violència domèstica és una xacra que no cessa i en només un any els jutjats de Lleida han arribat a comptabilitzar noranta-una víctimes de la violència familiar entre pares i fills. Segons la Memòria de la Fiscalia, el 2016 els tribunals van comptabilitzar cinquanta-vuit casos de progenitors que havien patit maltractament per part d’un fill major d’edat, un 23% més que els registrats un any abans. Al seu torn, es van instruir trenta-tres casos judicials en què les víctimes dels mals tractes eren els fills, una xifra inferior a la del 2015, període en què hi va haver setanta d’aquests casos. Tot i les elevades xifres, la violència familiar en l’àmbit de la llar és més difícil de denunciar per part de les víctimes, de manera que els Mossos alerten de l’elevat nombre de casos que no s’arriben a denunciar mai.

tracking