SEGRE

LLEIDA

Aposta pel pla de l'estació amb un centre comercial de 50.000 m²

També per Torre Salses per a superfícies mitjanes i pel sector al costat de l’LL-11

Als terrenys de l’entorn de l’estació de trens està previst un centre comercial i pisos.

Als terrenys de l’entorn de l’estació de trens està previst un centre comercial i pisos.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El POUM preveu centrar el desenvolupament comercial de la ciutat en tres zones, la principal a l’entorn de l’estació de trens, on està previst un centre comercial de més de 50.000 metres quadrats, a banda d’habitatges i fins i tot un hotel. De fet, el mes de maig de l’any passat, Paeria i Adif van acordar desbloquejar el pla de l’estació, que ara es revisarà i que estava aturat des de l’acabament del cobriment de les vies i del pont de Príncep de Viana. Amb l’aposta per aquesta zona, la Paeria pretén reforçar també l’Eix Comercial, així com la rambla Ferran, que també té previst remodelar. La segona zona en la qual el pla preveu el creixement comercial és el SUR 42 Torre Salses, entre la Bordeta i els Magraners, on hi ha previstes mitjanes superfícies, a més de pisos. En aquest cas, l’ajuntament ja ha modificat en diverses ocasions l’expedient de canvi del Pla General per ajustar el traçat de l’avinguda Víctor Torres que dóna accés a la futura zona comercial per complir nous requisits fixats per la Generalitat, però encara no n’ha aconseguit l’aval. I la tercera és l’actual Àrea Residencial Estratègica (ARE), que el pla denomina ara SUR R1 i que està situada al costat de l’LL-11. En part d’aquests terrenys Carrefour projecta obrir una superfície comercial i de lleure de cinquanta-cinc mil metres quadrats.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va destacar que aquest projecte “cap en qualsevol dels tres sectors”, i va destacar que tenen usos mixtos (comerç, residencial i terciari) i va apuntar que actualment existeixen “distorsions en mobilitat, soroll i escombraries provocades per algun format comercial”. “El POUM permetrà cosir la ciutat amb aquests tres grans espais ara buits”, va subratllar.

La idea és que gestioni el projecte l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) directament o través d’una concessió i que cada baixador sigui una àrea “multimodal”.

És a dir, que als voltants hi hauria d’haver un aparcament de cotxes i bicicletes perquè els ciutadans aparquin i pugin al tramvia per desplaçar-se a un altre punt de la ciutat, va explicar el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa. L’alcalde, Àngel Ros, va recordar que també està prevista una estació per a mercaderies al polígon de Torreblanca.

Relacionades

tracking