SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Condemnat a presó per agredir la seua parella de 19 anys a Balàfia

Va ser dimecres passat i l’agressor, jutjat ahir, va clavar un cop de puny a la cara a la víctima || Detingut un altre home a l’Eix per amenaçar la seua dona i fills

Vista de les dependències policials de la Guàrdia Urbana.

Vista de les dependències policials de la Guàrdia Urbana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un jove de 25 anys va ser condemnat ahir a quatre mesos de presó i quaranta-quatre dies de treballs en benefici de la comunitat per haver agredit dimecres passat la nòvia en un habitatge de Balàfia. Els Mossos d’Esquadra van detenir el suposat agressor al ser alertats pels veïns. Segons fonts pròximes al cas, l’agressió es va produir a casa del jove, en la qual va clavar un cop de puny a la cara a la víctima. Les mateixes fonts van dir que la víctima va explicar que el jove no la deixava sortir del pis, on viu de lloguer. La dona va trucar a la seua mare, que va alertar els Mossos. El propietari de la vivenda va obrir la porta del carrer als agents, però quan aquests van arribar al pis els joves ja havien saltat per la terrassa. En un judici ràpid i després d’un acord, la jutgessa va condemnar ahir el jove per un delicte de trencament de condemna a quatre mesos de presó (pena que queda suspesa durant dos anys si no torna a delinquir). Així mateix, li va imposar quaranta-quatre dies de treballs comunitaris i la prohibició d’atansar-se o comunicar-se amb la víctima durant setze mesos per un delicte de lesions. La jutgessa també li prohibeix la tinença d’armes durant el mateix període i que indemnitzi la jove amb 350 euros. D’altra banda, la víctima va ser condemnada a quatre mesos de presó (també suspesa) per trencament de condemna.

Al seu torn, la Guàrdia Urbana va detenir ahir a la matinada un home de 28 anys que va amenaçar la seua parella. La víctima es va presentar a comissaria explicant que havia hagut de fugir de casa per evitar que la seua parella li pegués, i havia deixat els seus dos fills, de poca edat, a l’habitatge. Mentre la dona parlava amb els agents, la seua parella li va trucar per telèfon exigint-li que tornés a casa si no volia que fes mal als nens. Els agents van acompanyar la dona al pis, al carrer Magdalena, i van comprovar que l’home se n’havia anat i els nens dormien. Poc després, va tornar a casa i va ser arrestat.

Més de 230 detinguts per violència masclista en només 9 mesos Més de 230 persones han estat arrestades en només nou mesos a les comarques de Ponent per violència masclista. Un període durant el qual els jutjats lleidatans han rebut un total de 919 denúncies de dones maltractades per les parelles o exparelles. Són dades de l’Observatori contra la Violència de Gènere del Consell General del Poder Judicial que assenyalen que les denúncies han augmentat un 12,7% el primer semestre del 2017 respecte a l’any anterior, amb 231 ordres de protecció a víctimes, de les quals dos de cada deu són menors d’edat. En només nou mesos, els Mossos d’Esquadra han detingut 210 persones per violència masclista a Ponent i el Pirineu. Per la seua banda, la Guàrdia Urbana ha arrestat fins la data vint-i-set presumptes maltractadors a la capital del Segrià.

tracking