SEGRE

El Superior de Justícia dóna la raó a la Paeria en una demanada per justificants de subvencions

Constata que el govern municipal ja havia facilitat l’accés a la informació que demanava CiU sobre subvencions

La façana del Palau de la Paeria.

El Superior de Justícia dóna la raó a la Paeria en una demanada per justificants de subvencionsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó al govern municipal de la Paeria en un litigi originat arran d’una reclamació del grup de Convergència i Unió a la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP). CiU demanava còpia de tots els informes i documents justificatius de les subvencions nominatives atorgades per l’Ajuntament de Lleida superiors a 100.000 euros des de l’any 2012, fins al 2016, ambdós inclosos.

Segons explica la Paeria, el govern municipal en cap moment es va oposar a aquesta demanda d’informació, però atès l’elevat cost econòmic que suposava expedir la informació sol·licitada tal com l’havia demanat el Grup Municipal de CiU (al voltant de 15.000 fotocopies), va posar a la seva disposició la informació mitjançant un escrit on figurava el departament i el funcionari a qui es podien adreçar per indicar el dia i l’hora en què passarien a consultar els expedients. Durant la consulta la persona encarregada podria fer-los les còpies dels documents concrets que necessitessin. No obstant això, la GAIP va emetre una resolució en la qual dictaminava que la informació havia de ser facilitada en la forma demanada pels regidors de CiU, és a dir directament amb fotocòpies de tots els expedients.

L’ajuntament va recórrer davant la Jurisdicció Contenciós Administrativa aquesta resolució de la GAIP, al·legant que la informació demanada ja havia estat facilitada. La GAIP va aplanar-se al recurs contenció administratiu que va presentar l’Ajuntament de Lleida. Ara el TSJC ha estimat les al·legacions de l’ajuntament i ha anul·lat la resolució de la GAIP.

tracking