SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Prohibeixen a un home atansar-se a la veïna per insults masclistes

L’Audiència li impedeix aproximar-se a deu metres de la víctima, que viu al mateix edifici || Va colpejar la seua porta fins a trencar-la i li va dir frases vexatòries

Imatge d’arxiu de la seu judicial al Canyeret.

Imatge d’arxiu de la seu judicial al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha imposat a un home una ordre d’allunyament respecte a la veïna per haver proferit amenaces i insults masclistes contra ella després d’un conflicte veïnal. A més, el condemna a una multa de 540 euros per delictes lleus d’amenaces, maltractament i danys. Segons la sentència, els fets van tenir lloc a mitjans del mes d’agost quan la víctima va denunciar que el veí l’havia agredit. Tots dos es van trobar a les escales de l’immoble en el qual resideixen quan l’home li va donar una bufetada i li va dir “Sabràs qui sóc jo, entraré a casa teua i et follaré”. Un episodi que va anar a més en els dies posteriors, quan l’home va colpejar repetidament la porta del domicili de la víctima i li va causar danys.

L’Audiència confirma així la sentència dictada en primera instància pel Jutjat d’Instrucció 3 i rebutja el recurs de l’acusat, que dubtava de la credibilitat de la denunciant. El tribunal assenyala que la conducta del processat ve motivada per un conflicte ja existent entre les parts i que es va iniciar tot just arribar l’individu a l’immoble, quan la veïna li va cridar l’atenció al sorprendre’l traient coses d’un altre pis i ficant-les al seu. A més, el tribunal recorda que durant el judici van declarar dos testimonis que van qualificar l’acusat com una persona agressiva que tenia problemes amb diversos veïns. Un d’ells, fins i tot, havia presenciat amenaces i insults a la víctima i l’havia vist colpejar la porta del pis de la dona i arribar a trencar-la. L’acta dels Mossos d’Esquadra ratifica aquests danys, ja que la porta presentava diverses fissures i alguna fractura a la part inferior. Per tot plegat, l’Audiència li prohibeix atansar-se a menys de deu metres de la veïna, excepte quan hagi d’entrar o sortir de l’immoble, moment en el qual li indica que podrà atansar-se “si és necessari i el mínim imprescindible”. Tampoc podrà comunicar-se amb ella durant sis mesos.

La mala relació es va iniciar quan la víctima va retreure a l’acusat que s’emportés coses d’un altre pis al seu

El Codi Penal estableix penes diferents en cas que es tracti d’un delicte greu o lleu d’amenaces. En el primer supòsit, el càstig s’agreujarà depenent de la relació entre l’agressor i la víctima i preveu fins a cinc anys de presó. En cas de ser lleu, quan no hi ha relació familiar s’estableix una pena de multa d’un a tres mesos, la qual cosa amb l’antic Codi Penal era considerada una falta.

Dos denúncies al dia per amenaces, amb penes de fins a cinc anys? Els Mossos d’Esquadra registren més de dos denúncies al dia per amenaces a les comarques de Ponent, delicte que està castigat al Codi Penal amb penes de fins a cinc anys de presó per als casos més greus. Entre els mesos de gener i setembre del 2017, la policia catalana va comptabilitzar un total de 695 denúncies per amenaces a la província, la major part de les quals en l’àmbit familiar o de parella.

tracking