SEGRE

SALUT HOSPITALS

CCOO denuncia intrusisme professional a l'Arnau

Els fisioterapeutes han de suplir l’únic metge rehabilitador, de vacances || L’hospital diu que “es cobreixen les absències”

Vista exterior de l’Hospital Arnau de Vilanova.

Vista exterior de l’Hospital Arnau de Vilanova.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sindicat CCOO denuncia que davant la falta de metges rehabilitadors a l’Hospital Arnau de Vilanova, els fisioterapeutes han de fer el seu treball. L’hospital té actualment un únic metge rehabilitador i tres fisioterapeutes contractats per l’Institut Català de la Salut (ICS), de forma que, des que aquest professional va començar les vacances de Nadal dijous passat i fins que no torni la setmana que ve, no es cobrirà el seu lloc malgrat ser l’únic metge en plantilla, havent de cobrir els fisioterapeutes les funcions del facultatiu.

Davant d’aquesta situació, el sindicat va anunciar que protegirà els fisioterapeutes que els ordenin complir unes funcions que suposen un intrusisme professional i desemparament legal.

Des de CCOO, Amparo Loren va explicar que Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) té en l’actualitat la titularitat de fisioteràpia i rehabilitació i el seu conveni ofereix “unes condicions pèssimes” i per això “ningú vol venir a treballar”. Així va justificar la situació que no hi hagi cap substitut per a aquest metge.

Per la seua part, l’Arnau va constatar que l’equip de rehabilitació territorial cobreix les absències i coordina l’equip de fisioterapeutes tant per a l’atenció ambulatòria com per a la interna.

A més, Loren va assenyalar que el 22 de desembre passat la Generalitat va convocar noves oposicions de metges rehabilitadors i fisioterapeutes en hospitals catalans, però cap plaça era per a la regió de Lleida. Així mateix, el sindicat va declarar estar “fart” que es digui que si els professionals que treballen a Lleida se’n van a Aragó és perquè són d’allà. “És mentida”, va assegurar, i va afegir que si se’n van és perquè “les condicions són detestables”.

Pugen un 22% les visites per la grip Urgències de l’Arnau ha vist incrementades cada dia les visites en un 22% a causa de la grip, al passar d’unes 265 a 325. Així ho va explicar el gerent d’ICS, Mateu Huguet, negant que hi hagués col·lapse. Sí que va reconèixer que a causa de la demanda cal doblar els boxs mentre esperen un llit lliure, però que per ara no tenen previst obrir més llits.

tracking