SEGRE

PAERIA POLÈMICA

El Comú acusa la Paeria d’amagar informació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Comú denuncia que la Paeria “amaga els motius que han portat que la factura de l’aigua sigui tres vegades i mitja més alta que fa tretze anys” i assegura que aquesta “falta de transparència ha portat que, per primera vegada, la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (Gaip) hagi demanat que l’ajuntament incoï un expedient sancionador a la persona que ha omès la seua responsabilitat per no haver facilitat al Comú la informació econòmica sobre el servei d’aigua, l’increment del preu i les inversions efectuades”. La formació indica que des del desembre del 2016 demana aquesta informació i que, davant del silenci municipal, va acudir a la Gaip, que l’abril del 2017 va instar a facilitar-los la informació. “Vam esperar mesos, però un altre silenci de la Paeria ens ha portat a aquesta nova resolució de la Gaip”, remarca el Comú.

Per la seua part, el govern municipal nega rotundament les acusacions i lamenta que el Comú “es dediqui a demanar ingents quantitats de documents i expedients de vint anys d’antiguitat, que ja van ser ben gestionats en el seu moment i que van ser fiscalitzats”.

Sobre l’augment de la factura de l’aigua, i el govern municipal ho nega rotundament

Subratlla que les tarifes de l’aigua s’aproven en un procés legal i transparent i recalca que “el cost de la tarifa correspon a la qualitat i a la recent tecnificació d’un servei públic essencial per a la ciutat”.

tracking