SEGRE

MOBILITAT TRANSPORT PÚBLIC

L'Horta tindrà taxi a demanda en lloc d'autobús per arribar al triple de població

Hi haurà 31 parades a les partides i tres al centre de la ciutat, s’haurà de concertar el viatge el dia anterior i costarà com el bus urbà || La Paeria preveu iniciar ben aviat una prova pilot

La reunió d’ahir de la comissió de Seguretat de l’Horta.

La reunió d’ahir de la comissió de Seguretat de l’Horta.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria iniciarà ben aviat una prova pilot per millorar la mobilitat a l’Horta que consistirà a canviar l’actual autobús a demanda per un sistema de taxi, també a la demanda, que permetrà arribar a més partides i al triple de població, així com millorar el confort dels usuaris i l’eficàcia del servei.

Així ho va indicar ahir el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa, que avui explicarà el projecte a la comissió de l’Horta i divendres en una reunió amb l’Autoritat Territorial de la Mobilitat. Va detallar que l’autobús actual cobreix les partides de Mariola, Empresseguera, Caparrella, Rufea, Butsènit i Pla de Gensana amb 14 parades, mentre que amb el servei de taxi n’hi haurà 31 (no s’anirà a buscar els usuaris a casa) i l’Horta quedarà millor coberta, ja que arribarà també a les partides de Vallcalent, Fontanet Lo Curt, Torres de Sanui, Alpicat, Pla de Montsó, Bovà, Balàfia, Montcada, Serrallonga i Marimunt. La Paeria està acabant de definir els itineraris i de moment té dos zones clares: la que cobreix l’actual línia de bus més Camí de la Mariola i Vallcalent-Torres de Sanui-Camí de la Creu. Al centre urbà, hi haurà parades a Ricard Viñes, estació d’autobús i estació de trens.

La comissió de l’Horta demanarà reunir-se amb Àngel Ros al sentir-se “desesperats”

Hi ha previstes quatre freqüències de taxis de dilluns a divendres, a les 8.00, les 13.00, les 16.00 i les 20.00, que gestionarà l’empresa d’autobusos a través d’un concurs amb les empreses de taxis.

Els usuaris hauran de trucar la vigília del dia que vulguin utilitzar el servei al telèfon 900.106.848 i dir l’horari que prefereixen, així com el punt d’origen i de destinació. Un viatge costarà 1,20, com el bus urbà, i també serviran les diferents targetes.

La Paeria argumenta que l’actual bus a l’Horta és utilitzat per entre 1 i 4 persones per expedició (menys de quinze mil tot l’any), de manera que un cotxe és suficient per transportar-los. No obstant, Larrosa va assenyalar que si algun dia és necessari disposaran un vehicle de majors dimensions.

En aquest sentit, va dir que l’única solució és parlar amb Ros. A més, en la reunió van nomenar tres representants perquè s’entrevistin amb els Mossos cada dos setmanes, amb qui els informen, a part, de les novetats a través de WhatsApp.

Repunten els robatoris, sobretot a Camí de la Mariola La comissió de Seguretat de l’Horta va acordar ahir sol·licitar una reunió amb l’alcalde, Àngel Ros, després que els últims dies hagin proliferat els furts, sobretot a Camí de la Mariola. Malgrat el bon resultat inicial del pla de xoc dels Mossos, el president de la comissió, Salvador Solsona, va explicar, reunit amb els altres presidents de les partides, que després d’uns dies tranquils aquesta última setmana han augmentat els robatoris. Si bé Camí de la Mariola s’emporta la pitjor part, també els han patit la partida de Montserrat i Balàfia. Solsona va dir que “mai abans l’Horta s’havia trobat en una situació com aquesta”, per la qual cosa va dir que els veïns estan “desesperats”.

tracking