Català Castellà
Registra’t | Iniciar sessió Registra’t Iniciar sessió
Menú Buscar
Cercador de l’Hemeroteca
Segre Segre Premium

Les noves places de l'Auditori i de la Panera ja tenen disseny

Actualitzada 10/01/2018 a les 17:10
L'ajuntament de Lleida ha donat a conèixer els projectes guanyadors per a les reformes
Recreació virtual de la nova plaça de l'Auditori

Totes les imatges i continguts de SEGRE.com tenen drets i no es permet la seva reproducció i/o còpia sense autorització expressa.

© Recreació virtual de la nova plaça de l'Auditori

Ajuntament de Lleida
Imatge virtual de la nova plaça de la Panera

Totes les imatges i continguts de SEGRE.com tenen drets i no es permet la seva reproducció i/o còpia sense autorització expressa.

©

Ajuntament de Lleida
L’ajuntament de Lleida ha donat a conèixer aquest dimecres la nova cara de les places de l'Auditori Enric Granados i del Centre d'Art Contemporani La Panera. Amb l'objectiu de convertir aquestes zones en espais verds, la plaça de l'Auditori perdrà les 50 places de pàrquing que ofereix actualment i es transformarà en una zona verda i lúdica. No obstant, l’ajuntament preveu crear 63 noves places de pàrquing als carrers adjacent a l’equipament.

Per la seva banda, la plaça de la Panera eliminarà tots els murs arquitectònics amb l'objectiu d'unir l'església de Sant Martí i el Centre La Panera.

Està previst que les obres comencin en els pròxims mesos un cop estiguin llestos els projectes executius.

La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, i pel membre de la Junta del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, Ramon Llobera.
Isabel Bennasar, amb la proposta “Liaisons”, ha estat l’escollida per a la reforma de la Plaça de l’Auditori-Plaça Josep Prenafeta. L’arquitecte Ramon Padulles, amb la proposta “Espais Alliberats”, ha estat el guanyador de la reforma de la Plaça de la Panera.
Descripció del projecte guanyador de la Plaça Auditori 

Projecte auditori
L'espai de la plaça ha d’esdevenir accés i façana de l’Auditori unificant el conjunt d’espais adjacents existents i millorant la relació amb el sistema d’espais lliures del Turó de la Seu Vella. La proposta guanyadora té 3 àmbits d’actuació principals:

1- La reurbanització de la plaça de l’Auditori: Es prioritza la plaça com a eix cívic, d’accés a l’auditori amb zones arbrades, amb espais de joc infantils i àrees d’estada.

2- La incorporació del carrer La Parra com a extensió de la plaça: Es proposa la calçada continua del carrer a la zona de contacte amb la plaça, prioritzant els vianants, per poder lligar la plaça amb el Turó. Es crea un eixamplament de les voreres que incorpora arbrat i arbustiva, i connecta la plaça amb l'espai del Turó.

3- Creació d'una nova connexió amb el Turó de la Seu Vella de Lleida: Es proposa refer el paviment de pedra a la façana de l'Auditori. Les franges de lloses de pedra de gran especejament, s'estenen en direcció a la plaça fins a trobar una àrea de sauló.

Imatge virtual de la remodelació de la plaça de lAuditori
Es preveu la creació d'una zona arbrada, dotada de mobiliari per fer-la utilitzable com a espai d'estada agradable, que tant pugui ser utilitzat com a espai lligat a l'ús de l'auditori com a espai d'ús més veïnal lligat als carrers de l'entorn.
S'elimina l'àrea d'aparcament existent creant noves zones d'aparcaments properes. Es proposa fer continua amb prioritat per a vianants al carrer la Parra en contacte amb la nova plaça de l'auditori. S'habilitarà una zona per l'encotxament i desencotxament lligat a l'ús de l'Auditori.

La vegetació de la plaça ve caracteritzada per la relació amb el Turó de la Seu Vella de Lleida, incorporant el pi blanc i l’alzina i taques d'arbustiva en parterres a la zona d'accés a les rampes amb llentiscle, aladern i salat blanc, acompanyats amb plantes aromàtiques com el romaní i l'espígol.
Descripció del projecte guanyador de la Plaça de la Panera

Imatge virtual de la nova plaça de la Panera
L'espai de la plaça de la Panera proposa una concepció de centralitat posant en valor els elements històrics i patrimonials com l'Església de Sant Martí i La Panera, tot incorporant els usos de l'Orfeó Lleidatà.

El projecte proposa conformar uns àmbits espaials articulats per unes àrees de talussos vegetals que resolen els salts topogràfics existents i permeten plantejar un espai continu sense obstacles ni barreres arquitectòniques.

Es tracta d'un espai adreçat al trànsit de les persones, eliminant l'accés rodat del carrer Jaume I convertint el carrer Sant Martí en un vial de prioritat invertida. La proposta inclou millores en les condicions de mobilitat i accessibilitat dels vianants, s'optimitzen els fluxos i les relacions entre equipaments i es garanteix la connexió i permeabilitat de La Panera amb els Jardins de Santa Cecilia, entre altres espais públics de l'entorn.
Imatge virtual de la nova plaça de la Panera

La superfície es materialitza combinant àrees de paviments continus i de lloses de pedra natural. Els talussos es conformen amb arbrat autòcton i espècies d'arbustives i gramínies que aportaran diverses textures, colors i olors en funció de l'estació de l'any. El talús que diferencia els dos àmbits principals es resoldrà amb vegetació més baixa que permeti la integració de grades configurant àrees d'activitat.

En relació al mobiliari urbà es proposen unes bancades lineals pètries que confinen els talussos vegetals amb la finalitat d'alliberar l'espai resultant de la plaça per afavorir-ne la flexibilitat d'usos i activitats que s'hi puguin dur a terme.
El més...
segrecom Twitter

@segrecom

Envia el teu missatge
Segre
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre