SEGRE

URBANISME PROGRAMA ESPAIS SINGULARS

La nova plaça de l'Auditori obrirà un altre accés de vianants cap al Turó de la Seu Vella

Tant aquesta com la de la Panera aposten per zones arbrades i s’amplien integrant carrers annexos || Les obres de reforma s’iniciaran durant aquest any i costaran al voltant d’1,2 milions d’euros

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria va donar ahir a conèixer els projectes guanyadors per reformar la plaça de l’Auditori –que ja va avançar aquest diari– i la de la Panera, obres dels arquitectes Isabel Bennasar i Ramon Padulles, respectivament.

L’alcalde, Àngel Ros, va destacar que els dos projectes responen a les reivindicacions dels veïns. Segons el paer, la plaça Josep Prenafeta (la de l’Auditori) havia de resoldre un tema estètic i funcional com la connexió amb el Turó de la Seu Vella i les necessitats d’aparcament que tenen els comerciants de la zona.

Larrosa diu que hi haurà 65 noves places en carrers propers per compensar les 50 que es perden

Pel que fa al Turó, crea un nou accés de vianants que salva el mur que dóna al carrer la Parra. Sobre l’aparcament, el regidor d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va detallar que es crearan fins a 65 noves places als carrers adjacents per suplir les cinquanta actuals del pàrquing de zona blava.

El projecte de la plaça Josep Prenafeta de l’eivissenca Isabel Bennasar “permet unificar els diferents espais existents davant de l’Auditori, creant una espècie de simbiosi i incorporant el subespai de l’Eix Comercial i també del sistema d’espais lliures del Turó de la Seu”, segons va concretar l’arquitecte municipal Jaume Terés. La nova plaça prioritza les zones arbrades i els jocs infantils. Larrosa va detallar que aquest projecte té un cost d’uns 500.000 euros “sobre la idea inicial”.

La plaça de la Panera posa en relleu els elements històrics i patrimonials com la vella església de Sant Martí i el museu de la Panera, incorporant els usos de l’Orfeó Lleidatà, segons va assenyalar Terés. Es tracta d’un espai dirigit al trànsit de les persones, que elimina el trànsit rodat del carrer Jaume I. La proposta de l’arquitecte de Solsona Ramon Padulles elimina totes les barreres arquitectòniques amb l’objectiu d’unificar l’antiga església de Sant Martí amb el centre de la Panera. Aquest projecte té un cost inicial d’uns 700.000 euros.

Les obres començaran aquest any una vegada estiguin enllestits els projectes executius, segons va detallar Larrosa.

La Parra i Pi i Margall, més per als vianants

L’arquitecta Isabel Bennasar proposa crear un nou accés per a vianants al Turó de la Seu Vella de manera que es creï una relació visual i física entre el Turó i l’Auditori. El carrer la Parra s’incorpora a la plaça i serà de calçada única amb prioritat per a vianants. El carrer Pi i Margall també formarà part de la plaça. Els arbres, al seu torn, serviran com a element de connexió entre espais.

Imatge virtual del disseny de Bennasar per a la plaça Josep Prenafeta.

Imatge virtual del disseny de Bennasar per a la plaça Josep Prenafeta.ISABEL BENNASAR

tracking