SEGRE

HABITATGE CENTRE HISTÒRIC

Masoveria urbana

Masoveria urbana pionera a Lleida en què les obres serveixen de lloguer

Miquel, Èlia, Bernat, Eduard i Carla, a l’escala de l’edifici que arreglaran.

Miquel, Èlia, Bernat, Eduard i Carla, a l’escala de l’edifici que arreglaran.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Miquel, Èlia, Bernat, Dídac, Eduard i Carla formen La Llavor, un grup de sis joves d’entre 20 i 25 anys que porten a terme un projecte de masoveria urbana pioner a Lleida. Rehabilitaran un edifici a canvi que la propietària els hagi cedit el seu ús sense pagar lloguer.

Després de negociar durant mesos amb tres propietaris d’edificis en mal estat i buits a la ciutat, ahir van firmar el contracte amb la propietària d’un bloc a la plaça de la Sal que el cedeix per un període de dos anys i mig. L’immoble compta amb tres pisos i una terrassa. Dos seran destinats a habitacions, quatre per pis, i el tercer servirà de zona comunitària amb menjador, cuina, bany, taller, estudi i biblioteca.

El treball d’aquests particulars masovers a partir d’ara és sanejar l’edifici: pintar-lo sencer, instal·lar la xarxa elèctrica a dos dels pisos (l’altre ja en té) i arreglar la terrassa perquè hi ha goteres. El cost dels arranjaments és d’uns 12.000 euros anuals, que s’estalviarà la propietària. De fet, aquesta considera que es tracta d’una molt bona idea, sobretot, perquè s’estalvia la reforma de tres habitatges sencers.

Els joves, encara que no paguen lloguer, cobreixen totes les despeses que comporta viure a l’immoble: llum, aigua, IBI, escombraries i internet, entre d’altres.

Els joves es comprometen a rehabilitar-lo en aquest període i confien que el propietari els allargui el contracte per continuar amb les reformes en espais que queden al marge de l’actual contracte, com la cuina i el bany de dos dels pisos, ja que utilitzen el del tercer.

Miquel, Èlia, Bernat, Eduard i Carla, a l’escala de l’edifici que arreglaran.

Miquel, Èlia, Bernat, Eduard i Carla, a l’escala de l’edifici que arreglaran.LLEONARD DELSHAMS

tracking