SEGRE

EDUCACIÓ INFORME

El 90% de docents viu situacions de violència a les aules

Imatge d'arxiu d'una aula.

Els pedagogs són contraris a instal·lar càmeres de videovigilància a les aulesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Nou de cada deu docents conviuen amb situacions de violència al seu centre, com ara lluites, vexacions o vandalisme, i el 75% creu que té molt poca o cap autoritat. Així ho indica un estudi presentat ahir pel sindicat CSIF, a partir de 2.000 qüestionaris a professors de centres públics de Primària i Secundària de totes les autonomies. Descriuen amenaces per part d’alumnat i famílies, falta de respecte i de reconeixement de l’autoritat docent, violència psicològica i situacions d’indefensió.

La quarta part dels docents creu que la vida a les aules no és agradable i que la disciplina és insuficient.Les situacions de violència més habituals que relaten són baralles, insults i vexacions entre alumnes, vandalisme i destrossa de material escolar, violència psicològica, episodis i conflictes amb un component racista i enfrontaments per WhatsApp.

El sindicat va presentar el servei CSIF Ajuda Profes, un gabinet psicològic especialitzat a assessorar, prevenir i tractar aquest tipus de situacions i també va alertar que diàriament se succeeixen episodis “més subtils i latents”. Opina que “ha existit una permissivitat i s’ha normalitzat una violència de baixa intensitat i per solucionar-ho cal donar el nom al problema perquè és habitual que es digui problema de convivència”.

A més, va alertar que el pic de situacions de violència i assetjament entre els alumnes de Primària es produeix coincidint amb el fet que se’ls sol regalar un mòbil per a la comunió, a tercer o quart curs.

D’altra banda, el Consell de Ministres va aprovar ahir la modificació del text que regula la creació de l’Observatori Estatal per a la Convivència Escolar (vegeu el desglossament) i el CSIF dubta de la seua efectivitat.

tracking