SEGRE

ADMINISTRACIÓ ECONOMIA

Hisenda ‘renya’ la Paeria per incomplir el pla d’ajustament

A través d’una carta, enviada a 660 municipis || El consistori diu que li enviarà dades que demostren que sí que compleix

L’edifici que acull l’àrea municipal d’Economia.

L’edifici que acull l’àrea municipal d’Economia.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida és un dels 660 ajuntaments de l’Estat als quals el ministeri d’Hisenda ha enviat una carta en la qual indica que no han complert el pla d’ajustament que s’havien compromès a canvi de rebre fons de liquiditat del Govern central, segons va publicar ahir El País. Detalla que han rebut també la missiva els consistoris de Tarragona, València, Palma de Mallorca, Algesires, Cadis, Granada, Huelva, Jaén, Conca, Àvila o Ciudad Real, entre altres.

Indica també que Hisenda els amenaça ara amb un control addicional de la Intervenció de l’Estat i que podria arribar a aplicar mesures més dures incloses en la llei d’Estabilitat, entre les quals es troba la dissolució de la corporació. El 2012, el Govern central va iniciar el pla de pagament a proveïdors perquè ajuntaments i comunitats poguessin pagar factures pendents i des d’aleshores ha obert una línia cada any, de manera que en cinc anys ha aportat 19.000 milions.

Per la seua part, la Paeria nega que hagi incomplert el pla. Una portaveu municipal va indicar que “l’ajuntament tramitarà al ministeri d’Hisenda les dades oficials i definitives de la liquidació del pressupost del 2016 on es ratifica que sí que s’ha complert amb el pla d’ajustament”. Va recordar que el ministeri sol·licita als 3.000 consistoris espanyols que tenen pla d’ajustament, entre els quals Lleida, que enviïn una previsió del tancament de l’exercici i va afegir que aquest avenç i la liquidació del pressupost s’envien a través d’aplicadors diferents. Va explicar que el departament del ministeri que fiscalitza els plans d’ajustament s’ha basat només en les previsions que va fer la Paeria, però no ha verificat les dades de la liquidació oficial i definitiva que sí que demostren que els objectius econòmics s’han complert. En concret, va detallar que en la liquidació del 2016 es reflecteix un romanent líquid de tresoreria positiu de 2.511.404,53, després d’haver-hi absorbit les factures pendents.

tracking