SEGRE

TRIBUNALS INSTITUCIONS

La justícia condemna Ensenyament a pagar més d’un milió a la Paeria per les guarderies

El Tribunal Superior estima el recurs presentat al costat de 25 municipis més per la retallada de les subvencions entre 2012 i 2014 || El consistori xifra en 1.320.000 euros la quantitat que ha de percebre

L’alcalde i el delegat d’Ensenyament, a l’escola bressol dels Magraners el primer dia d’aquest curs.

L’alcalde i el delegat d’Ensenyament, a l’escola bressol dels Magraners el primer dia d’aquest curs.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat la Generalitat a pagar més d’un milió d’euros a l’ajuntament de Lleida per la subvenció que va deixar de pagar-li per a les escoles bressol els cursos 2012-13, 2013-14 i 2014-15, després que hagi estimat el recurs que va presentar conjuntament amb uns altres 25 ajuntaments. En total, el departament d’Ensenyament es veurà obligat a pagar uns 16 milions, encara que la quantitat definitiva serà fixada en cada cas en l’execució de sentència. En concret, la resolució destaca que la Generalitat estava obligada a aportar 1.300 euros per curs i alumne, mentre que l’administració autonòmica va al·legar que les diputacions van suplir la seua part finançant 875 euros per curs i nen.

Encara que el TSJC indica que “no queda acreditat” que tots els municipis rebessin aquesta quantitat –motiu pel qual l’import que Ensenyament haurà d’abonar a cada municipi s’haurà de determinar en l’execució de sentència– a la Paeria li correspondrien 1.320.000 euros tenint en compte les seues 1.036 places d’escoles bressol i que per cada una i per cada curs va deixar de percebre 425 euros (diferència entre els 1.300 que havia de pagar Ensenyament i els 875 que li va abonar la Diputació).

Mínguez diu que es corregeix un “greuge” creat perquè el Govern va retallar serveis a favor del procés

El TSJC ha aplicat la mateixa línia argumental en què va basar una primera sentència sobre aquest assumpte dictada al desembre i que afectava únicament l’ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Els magistrats assenyalen en els fonaments de la sentència que la legislació vigent coresponsabilitza la Generalitat del finançament de la primera etapa de l’educació infantil (0-3 anys), i que el 2010 va firmar un acord amb els ajuntaments que establia que aportaria 1.300 euros per plaça i any. Tanmateix, a partir del 2012 va deixar de fer-ho arran de les retallades pressupostàries i va destinar els diners d’aquesta partida a pagar els concerts amb l’escola privada.

La primer tinent d’alcalde i regidora d’Economia de la Paeria, Montse Mínguez, va qualificar la sentència de “molt bona notícia, perquè reconeix el greuge comès per la Generalitat al retallar la subvenció”. A més, va recordar que és la Generalitat la que té les competències en matèria d’educació i va concloure que “mentre s’han destinat recursos per satisfer anhels independentistes de la meitat de la població, s’han retallat serveis essencials que afecten tots els ciutadans”.

tracking