SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Absolen un pastisser acusat de destrossar un local que va llogar

Fiscalia i acusació demanaven que fos condemnat a pagar més de 80.000 € per un delicte de danys || L’Audiència estima que els desperfectes no van ser intencionats

El local afectat està situat al carrer Príncep de Viana.

El local afectat està situat al carrer Príncep de Viana.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha absolt el pastisser Jordi Pons Dilla, que va ser jutjat al ser acusat de destrossar un local que tenia llogat des de l’any 2004 al carrer Príncep de Viana de la capital del Segrià. La Fiscalia i l’acusació particular sol·licitaven que fos condemnat per un delicte de danys a pagar una multa de més de 10.000 euros i a indemnitzar l’empresa querellant amb 71.272 euros. El tribunal va ratificar recentment la sentència absolutòria del jutjat penal número 3 de Lleida, en un judici que va tenir lloc fa un any.

El cas es remunta a l’any 2014, quan els propietaris del local van instar un procediment de desnonament davant de l’impagament del lloguer i pel qual es va acordar el desallotjament judicial. Els querellants van assegurar que es van haver de restituir nombrosos desperfectes que ascendien a 71.272 euros. L’acusat va reconèixer a la vista oral l’impagament de rendes i va explicar que la data de desnonament era el 2 de juliol del 2014 però que el 20 de maig van rebre una trucada del jutjat comunicant-los que es produiria el 26 de maig. El pastisser, davant d’aquesta situació, va sol·licitar formalment un ajornament “per deixar en correctes condicions la restitució de l’immoble”, segons consta a les sentències, en les quals s’afegeix que “fins i tot va demanar a la propietària, després de practicar-se el llançament, que li donessin la possibilitat d’efectuar tasques de neteja o de reparació però que aquesta ho va negar”.

L’empresari va demanar reparar els desperfectes però els amos no hi van accedir, diuen les sentències

Tant la jutgessa com ara el tribunal determinen que “els desperfectes que hi consten serien compatibles amb la versió oferta per l’acusat”. Per tot plegat, consideren que “ni dels danys en si ni de les proves testificals practicades no es pot inferir que l’acusat tingués intenció de danyar i no d’emportar-se el mobiliari que prèviament hi havia instal·lat”.

L’Audiència, després d’una resolució al recurs presentat per la Fiscalia i l’acusació, recorda que la resolució és ferma i que no es pot recórrer.

“És un cas de mòbing immobiliari”, diu l’advocat

L’advocat del pastisser Jordi Pons, Xavier Prats, va assegurar que “estem davant d’un cas de mòbing immobiliari sorgit arran de les desavinences entre els propietaris i el meu client”. Prats va afegir que “la querella era una represàlia a aquesta problemàtica”. Finalment, Prats va afegir que “era una acusació molt greu i hem demostrat que el meu client no va destrossar el local sinó que va desmuntar el que era seu i fins i tot va demanar reparar-lo”. Al llarg dels últims anys, i amb el boom del sector de la construcció, han proliferat els casos d’assetjament immobiliari, especialment a grans ciutats i amb finalitats especulatives. Consisteix a exercitar fustigació portat a terme per propietaris d’immobles contra els inquilins perquè abandonin el domicili sense cap contraparida.

tracking