SEGRE

URBANISME CENTRE HISTÒRIC

Inici demà de la demolició d’un edifici al barri jueu

Permetrà seguir la recuperació del call

L’edifici que s’enderrocarà per seguir amb la recuperació del call.

L’edifici que s’enderrocarà per seguir amb la recuperació del call.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria iniciarà demà dilluns la demolició de l’edifici del número 3 de la plaça del Seminari, al Barri Antic, obres que permetran seguir amb la recuperació de l’antic barri jueu, o call, com a espai històric i patrimonial que contribuirà a la connectivitat del Centre Històric i se sumarà a l’oferta turística de la ciutat.

Durant els primers deu dies es portarà a terme el buidatge de l’immoble i desmuntatge de les instal·lacions. Posteriorment, s’instal·laran sistemes per minimitzar molèsties i pols i es procedirà a demolir l’estructura. Una vegada enderrocat, es faran les últimes prospeccions arqueològiques al sector per passar a la fase final d’adequació del call, on ja s’han instal·lat passarel·les.

El solar on s’ubica l’immoble, que la Paeria va adquirir el mes d’octubre passat després d’arribar a un acord amb els propietaris, s’inclou dins de la futura àrea social i urbana al costat del call. D’altra banda, el solar formarà part de la zona enjardinada de l’antic barri jueu. Per la seua part, el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa es va mostrar molt satisfet perquè “les obres per recuperar tot el call ja estan a punt de finalitzar”.

tracking