SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Ratifiquen la presó per a l'acusat de l'assassinat al carrer Acadèmia

L’Audiència desestima el recurs presentat per la defensa de Jordi Lanuza || El crim va tenir lloc el dia 17 de febrer, però no va ser detingut fins al 7 de juny

Imatge d’arxiu de l’acusat durant el judici a l’Audiència contra ell per violència de gènere.

Imatge d’arxiu de l’acusat durant el judici a l’Audiència contra ell per violència de gènere.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha confirmat la presó provisional sense fiança per a Jordi Lanuza Rubinat, l’instal·lador de fibra òptica de 43 anys empresonat des del mes de juny de l’any passat com a presumpte autor de l’assassinat de la funcionària d’Ensenyament Amparo Soler Betés el 17 de febrer al seu habitatge del carrer Acadèmia. El tribunal ha desestimat el recurs presentat per la defensa, que sol·licitava la seua posada en llibertat, al considerar que encara existeix risc de fuga, possible destrucció de proves i per la gravetat dels fets. Fiscalia també s’oposava a la seua posada en llibertat.

Jordi Lanuza va negar ser l’autor del crim malgrat la multitud d’indicis que l’incriminen, segons la investigació dels Mossos, que van determinar que l’instal·lador de fibra òptica va anar a casa de la víctima, situada al número 12 del carrer Acadèmia, el 13 de gener per fer una instal·lació de fibra òptica. En aquell moment, l’acusat es va oferir a la víctima per configurar-li l’ordinador. Un mes després, la víctima li va trucar per demanar-li que anés a casa seua a configurar el portàtil i van quedar per al dia 17 de febrer, el dia del crim. Les càmeres van mostrar que la víctima va arribar a casa seua a les 14.16 hores i que només un minut després l’acusat apareixia al portal, malgrat que ell va dir que va acudir al pis a les 14.30 hores i que ningú li va contestar. Tot i així, un veí va veure com entrava a l’habitatge de la víctima, per la qual cosa es dedueix que aquesta l’estava esperant. Va estar-s’hi 34 minuts. La instrucció del cas continua oberta i no n’han transcendit més detalls.

tracking