SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnada per un cop de puny a una dona per motius racistes

L’agressió es va produir a l’estació de trens i l’acusada va cridar a la víctima: “Vés-te’n al teu país!” || L’Audiència la multa i qualifica l’acció de “gratuïta”

L’agressió xenòfoba es va produir a l’estació de Renfe de Lleida l’agost del 2016.

L’agressió xenòfoba es va produir a l’estació de Renfe de Lleida l’agost del 2016.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat una dona per haver-ne agredit una altra a l’estació de Renfe de la capital del Segrià moguda per motius racistes. D’aquesta forma, confirma la pena imposada pel Jutjat d’Instrucció 3, que va jutjar els fets, i li imposa una multa de 360 euros per un delicte lleu de lesions. Així mateix, la condemnada haurà d’indemnitzar la víctima amb 100 euros i abonar les costes del judici. Segons la decisió de l’Audiència, que rebutja el recurs d’apel·lació presentat per la processada, els fets van tenir lloc l’agost del 2016 quan la denunciada es va atansar a la víctima, que era a l’estació de trens de Lleida, “i li va clavar un cop de puny a la cara mentre li deia que marxés al seu país”, uns fets pels quals va ser condemnada en primera instància pel Jutjat d’Instrucció 3 de Lleida després de celebrar el judici. Tanmateix, la condemnada va recórrer la sentència a l’assenyalar que no ha quedat provat que en fos l’autora i que, en cas de ser-ho, la multa imposada és “excessiva i desproporcionada” tenint en compte la seua situació econòmica.

En aquest sentit, l’Audiència considera que la magistrada d’Instrucció va donar plena credibilitat a la víctima, que va relatar l’agressió durant l’acte del judici. Així mateix, assenyala que l’acusada no ha aportat proves que la desvinculin dels fets i que una testimoni, acompanyant de la víctima, la va reconèixer “sense cap mena de dubte” com a autora de l’agressió.

El tribunal dóna plena credibilitat a la víctima i a una testimoni, que van reconèixer l’acusada

Així, el tribunal provincial apunta que no hi havia enemistat prèvia entre les parts, que no es coneixien, de manera que diu que l’agressió va ser “totalment gratuïta sense existir una discussió prèvia i obeint a motius racistes”. Així mateix, considera que la multa imposada, de 360 euros, és proporcionada i ajustada tenint en compte els fets pels quals ha estat considerada culpable. Si no paga, se li aplicarà la localització permanent.

tracking