SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Accepta 2 anys de presó per demanar fotos nua a una nena de nou anys

L’acusat, advocat de professió, podrà evitar la presó si paga 40.000 euros d’indemnització i fa un curs || El contacte es va produir a través d’una xarxa social

El judici es va celebrar ahir a l’Audiència de Lleida.

El judici es va celebrar ahir a l’Audiència de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El veí d’Alzira (València) acusat d’incitar una nena de Lleida de 9 anys a enviar-li fotografies seues despullada va acceptar ahir dos anys de presó després de celebrar-se el judici a l’Audiència Provincial de Lleida. El processat, advocat de professió, evitarà la presó si abona la indemnització de 40.000 euros pels danys morals causats a la víctima, no torna a delinquir i se sotmet a un programa de formació, que determinarà l’Audiència a la resolució.

La mare de la nena va trobar les fotos íntimes al seu mòbil i va denunciar els fets davant dels Mossos

D’aquesta forma, l’acusat va admetre que havia rebut les fotografies íntimes de la menor, però no va reconèixer que sabés que aquesta tenia menys de 16 anys, per la qual cosa la Fiscalia va retirar la petició inicial de sis anys de presó al no veure agreujant per la curta edat de la víctima. Finalment, el Ministeri Públic va sol·licitar que se li imposi dos anys de presó per corrupció de menors i dos més de llibertat vigilada.

En la declaració davant del tribunal, l’acusat va negar els fets, però finalment, per poder reduir la condemna, va acceptar que havia rebut les fotografies i que havia contactat amb la menor a través de la xarxa social Hangouts. Els fets van tenir lloc l’agost del 2015 i va ser la mare de la nena la que va trobar-li les fotografies al mòbil en una altra aplicació, Picassa, i va denunciar els fets davant dels Mossos. Així mateix, la mare va contactar amb l’acusat a través de l’aplicació fent-se passar per la filla i aquest li va demanar més fotos. A més, durant el judici, va transcendir que l’home també va enviar fotografies íntimes a la menor i que aquesta es va espantar i el va bloquejar.

Segons van declarar ahir diversos agents dels Mossos d’Esquadra, la investigació es va centrar a identificar el perfil que havia rebut les fotografies de la menor i van assenyalar que en aquestes “no hi havia cap dubte que es tractava d’una nena”. Tanmateix, les parts (Fiscalia, acusació particular i defensa) van arribar a un acord a meitat del desenvolupament de la vista.

LES CLAUS

  • Els fets. L’acusat va contactar amb la menor a través del joc virtual Habbo Hotel i d’allà va seguir parlant amb ella en l’aplicació Hangouts, moment en què li va demanar que li enviés fotografies íntimes d’ella.
  • Detecció. La mare va trobar les fotos, es va posar en contacte amb l’acusat, va comprovar que era ell el que li demanava fotos a la seua filla i va portar el cas als Mossos d’Esquadra.
  • Arrest. El jove, sense antecedents previs, va ser detingut el juliol del 2016 i els agents van escorcollar el seu domicili. Van confiscar material informàtic, on van trobar converses sexuals amb altres joves.
  • Prevenció. Els Mossos d’Esquadra, a través de la campanya d’Internet Segura, recomanen als menors no utilitzar dades falses en els seus perfils (que no és el cas del judici d’ahir), evitar contacte amb desconeguts i desconfiar de missatges de persones que no coneixen.
tracking