SEGRE

SERVEIS SOCIALS EQUIPAMENTS

L'antic convent de les Josefines ja serà un centre de persones sense llar l'any 2019

Àngel Ros espera licitar la rehabilitació abans de l’estiu, començar les obres aquest any i posar en servei almenys una fase el vinent || La Paeria i la congregació firmen el compromís de compravenda

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’antic convent de les Filles de Sant Josep, més conegudes com a Josefines, ubicat al carrer Acadèmia, funcionarà “al llarg del 2019” com a centre de dia i residència per a persones sense llar. O almenys una part de l’edifici, perquè l’estructura de l’immoble permet abordar les obres de rehabilitació per fases. Així ho va indicar ahir l’alcalde, Àngel Ros, després de firmar el compromís de compravenda amb la representant de la congregació, Esperanza Miguel Pérez, per un import total de 803.513,35 euros, que la Paeria aporta del pressupost d’inversions i que s’abonaran en el moment en què s’atorgui l’escriptura. Cedirà l’ús de l’edifici al consorci format pel Bisbat, Arrels i Càritas, a banda del mateix ajuntament. D’aquesta manera, podrà destinar a la rehabilitació i posada en marxa del centre el milió d’euros procedents de la venda de la casa Vil·la Torregrossa de Sant Sebastià, la propietària de la qual, una descendent dels comtes de Torregrossa que va morir sense fills, va deixar en herència a la Paeria a condició que destinés a beneficència els diners que n’obtingués. L’alcalde va afirmar que encarregaran a l’arquitecte municipal el projecte arquitectònic i espera licitar les obres abans de l’estiu i començar-les aquest mateix any.

“Estem fent possible un projecte d’atenció a les persones més dèbils de la societat, perquè a una situació econòmica dura se sumen també una situació personal i familiar i determinades patologies que els fan especialment vulnerables”, va apuntar Ros. Per la seua part, la representant de la congregació va recordar que les religioses van estar més d’un segle a la ciutat i va elogiar la iniciativa de destinar l’edifici a persones sense llar. L’antic convent està buit des del 2008, quan les vint-i-tres religioses que acollia es van traslladar a un altre a Manresa. El 2005, van denunciar que l’edifici feia un any que estava apuntalat i dos que tenia problemes greus a causa de desperfectes ocasionats a l’estructura per la construcció d’un bloc contigu.

La Paeria va optar finalment per comprar el vell convent de les Josefines després de negociar sense èxit amb una entitat bancària per adquirir l’antiga residència Pare Coll.

DADA

  • 803.513 EUROS. És el preu de compra de l’antic convent de les Josefines, que la Paeria aporta del pressupost municipal. 
  • 3.200 METRES QUADRATS  És la superfície total de l’edifici, que es rehabilitarà i que possiblement entrarà en servei per fases. 

LES CLAUS

  • Un milió més. La Paeria cedirà l’ús de l’edifici al consorci de persones sense llar, format pel mateix ajuntament, Bisbat, Arrels i Càritas, i destinarà el milió d’euros de la venda d’una casa de Sant Sebastià que la propietària va deixar en herència  l consistori amb la condició de destinar a beneficència els diners. 
  • Licitació. La previsió municipal és licitar-ne la rehabilitació abans de l’estiu i començar les obres aquest mateix any. 
En memòria de Joan Suñol - L’alcalde va reafirmar ahir la proposta que el centre de dia i residència es denomini Pare Suñol, en memòria de Joan Suñol, president d’Arrels Sant Ignasi que ha mort recentment. La Paeria encarregarà ara el pr ...

En memòria de Joan Suñol - L’alcalde va reafirmar ahir la proposta que el centre de dia i residència es denomini Pare Suñol, en memòria de Joan Suñol, president d’Arrels Sant Ignasi que ha mort recentment. La Paeria encarregarà ara el pr ...HERMÍNIA SIRVENT

tracking