SEGRE

BARRIS PROJECTE

L'inici de la demolició dels blocs Mariola pot tardar “diversos anys”

Així ho assumeix la Paeria, que insta els propietaris a mantenir en condicions els edificis || Ofereix als afectats la venda, permuta o reallotjament com a alternatives

Tècnics de l’EMU atenent ahir un dels afectats el primer dia de l’oficina.

Tècnics de l’EMU atenent ahir un dels afectats el primer dia de l’oficina.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria proposa als actuals propietaris dels blocs grup Mariola (antic Ramiro Ledesma) que quan es posi en marxa el pla Mariola 20.000, que preveu demolir de forma progressiva 468 pisos i construir-ne de nous, els actuals propietaris podran elegir entre vendre l’immoble, fer una permuta o ser reallotjats en altres habitatges, en un hotel o en una residència.

Així ho va explicar una propietària d’un dels pisos després de ser atesa per tècnics de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU). I és que l’oficina d’atenció del pla Mariola 20.000 es va posar en marxa ahir al local social del barri i va atendre quatre afectats.

El primer objectiu de la Paeria és saber si els propietaris volen enderrocar els blocs

Segons va explicar aquesta afectada, el primer objectiu de la Paeria és saber si els propietaris volen demolir els pisos. En cas que la resposta sigui positiva, les obres arrancarien d’aquí a uns anys, però si una majoria no ho vol, el pla no seguirà endavant, segons va comentar aquesta propietària.

L’ajuntament va afirmar que no abordarà cap actuació de demolicions ni obres fins que no estigui enllestit el projecte urbanístic i arquitectònic, un procés “que pot tardar diversos anys a completar-se”.

Així mateix, va destacar que insta tots els propietaris a conservar els blocs per garantir-ne la salubritat i habitabilitat i evitar d’aquesta manera l’abandó dels pisos. A més, vetllarà “de forma molt activa per evitar accions especulatives”.

Quan la Paeria tingui tota la informació necessària per redactar el projecte, es posarà en coneixement de la Generalitat i de l’Estat per fer una estimació econòmica de l’execució del pla i analitzar com poden finançar-se. A més a més, recorda que “els ajuntaments no poden fer sols aquestes actuacions de rehabilitació i regeneració urbana”. La Paeria creu que l’acabament del pla Mariola 20.000 serà d’aquí a uns vuit anys.

tracking