SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Jutjada per apropiar-se 3.500 euros de l'AMPA d'un col·legi de Lleida

Fiscalia demana una pena de 3 anys de presó per la que va ser coordinadora de l’entitat al Riu Segre || L’acusa de quedar-se pagaments en efectiu, i ella ho nega

Façana principal de l’escola Riu Segre de Pardinyes.

Façana principal de l’escola Riu Segre de Pardinyes.AMADO FORROLLA

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia va sol·licitar ahir una condemna de tres anys de presó per a una dona acusada d’apropiar-se 3.498 euros de l’AMPA del col·legi Riu Segre de Pardinyes aprofitant que era la coordinadora de projectes i activitats de l’entitat i que ahir es va asseure al banc dels acusats del jutjat penal 1 de Lleida. El Ministeri Públic considera que és autora d’un delicte continuat d’apropiació indeguda i l’acusa de quedar-se diners que pares pagaven en efectiu per al menjador dels fills i per a activitats extraescolars durant els anys 2013 i 2014. Per la seua banda, l’acusació particular, exercida per Dani Ibars, va sol·licitar una condemna de dos anys i nou mesos de presó pel mateix delicte. El lletrat de la defensa, Pau Simarro, va demanar-ne l’absolució al considerar que l’acusació es basen en hipòtesis. L’acusada, L.M.R., va negar que s’apropiés els diners i va afirmar que totes les quantitats que li entregaven les dipositava en un calaix al qual, posteriorment, accedien els directius de l’AMPA. En canvi, els membres de la nova junta que es va constituir a finals del 2014 van assegurar que van detectar que els comptes estaven en negatiu i que hi havia proveïdors que reclamaven deutes, de manera que van auditar els comptes.

3.498 EUROS. Fiscalia i acusació creuen que la coordinadora de l’AMPA es va apropiar aquesta quantitat.

Van començar a sospitar de l’acusada perquè era l’única persona encarregada de recaptar els pagaments en efectiu que feien els pares per al menjador i les activitats extraescolars dels fills. Molts dels afectats van explicar que no rebien cap tipus de rebut. La fiscal va concloure que “ella era a qui tots pagaven per la qual cosa la responsabilitat era seua”. En canvi, membres de l’AMPA i directius d’etapes anteriors van explicar que l’acusada, que feia aproximadament vint anys que treballava en aquest centre, mai havia generat problemes.

tracking