SEGRE

LLEURE CONTRACTES

La Paeria anul·larà la concessió de la discoteca de Gardeny, que li deu gairebé un milió

Mínguez destaca que van concedir a la titular de The Hill fraccionaments de pagament que aquesta també ha incomplert || El deute inclou la temporada 2015, en què l’establiment no va poder obrir

La discoteca The Hill, el dia de la inauguració, el juny del 2016.

La discoteca The Hill, el dia de la inauguració, el juny del 2016.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’equip de govern de la Paeria té previst rescindir el contracte de la concessió de la discoteca de Gardeny, The Hill, davant el reiterat impagament del cànon per part de l’empresa titular, Ágora del Este, que acumula un deute amb el consistori de 934.490,23 euros. La tinenta d’alcalde d’Economia, Montse Mínguez, va explicar ahir a aquest diari que diferents departaments municipals vinculats amb la concessió ja han elaborat els informes necessaris per tramitar l’expedient de rescissió i que només esperen disposar del que correspon a l’àrea de Contractació. Mínguez va indicar que han optat per aquesta mesura després que la concessionària hagi incomplert de forma reiterada els compromisos de pagament del cànon anual, malgrat que la Paeria li va concedir un fraccionament del deute. “Només van pagar una petita part fa temps i des d’aleshores no han abonat res més”, va assenyalar.

D’acord amb la informació que l’equip de govern va presentar aquest dimecres a la comissió d’Economia en resposta a una pregunta del grup de la Crida (vegeu el desglossament adjunt), Ágora del Este només ha pagat 101.852,02 euros pels rebuts del cànon dels anys 2015, 2016 i 2017, amb un import de 294.000 euros per cada exercici (882.000 en total). Com que a més té pendent 154.349,25 euros més per recàrrec de constrenyiment i interessos de demora, el deute s’eleva als 934.490,23 euros.

Aquesta concessió ha estat marcada per la polèmica des de l’inici, el 2015, ja que la demora de la Paeria a resoldre el concurs va motivar que la discoteca no pogués obrir durant la temporada d’estiu d’aquell any. De fet, la Paeria no va atorgar la llicència d’obertura fins al dia 22 de juny del 2016. Aquesta circumstància va motivar que Ágora del Este sol·licités l’anul·lació del cànon del primer any i compensar-ho ampliant un any més el període de la concessió per poder funcionar durant quatre temporades completes de l’1 de maig al 30 de setembre. Al no acceptar-ho l’ajuntament, va acabar presentant un recurs contenciós als tribunals que encara està pendent de resolució.

L'empresa diu que no ha de pagar el 2015 i espera que decideixi el jutge Un portaveu d’Ágora del Este, titular de la discoteca The Hill, va declarar a aquest diari que esperaran que hi hagi una sentència judicial que decideixi quin és el període de vigència de la concessió abans de pagar res pel cànon, ja que defensen que no han de pagar el del 2015 perquè no van poder obrir l’establiment. “Ens van donar les claus del recinte el 10 de juliol i només a adequar l’espai i demanar els permisos corresponents ja vam estar un parell de mesos i no vam poder obrir aquell any. Per això esperarem que surti la sentència i pagarem el que digui el jutge”, va dir. També va lamentar haver d’arribar a aquesta situació, al·legant que van oferir alternatives a la Paeria per poder obrir aquell mateix estiu, alternatives que el consistori va rebutjar. “Si fos per nosaltres, hauríem obert el 2015 però els terminis que ens va posar l’ajuntament no ho van permetre”, va recalcar. A més, va criticar la durada d’aquesta concessió.  “Si ens van atorgar els permisos el juliol del 2015, significa que la concessió expirarà el juliol del quart any, en plena temporada estiuenca i quan més activitat tenim al nostre establiment”, va destacar Diéguez. Per aquesta raó, l’empresa esperarà la resolució del jutge, després que se celebrés el judici el mes de setembre passat, i va insistir a lamentar haver hagut d’arribar als tribunals per aquest assumpte.

La Crida exigeix més control de les concessions municipals

El grup municipal Crida per Lleida-CUP va emetre ahir un comunicat detallant el deute que acumula fins ara Ágora del Este i va de· manar que es reforcessin els mecanismes de fiscalització i control de les empreses que es beneficien de les concessions municipals. La formació va acusar el govern local d’“absoluta negligència en el control de les concessions públiques”. El govern municipal va res· pondre a la CUP dient que no hi ha hagut negligència, que han seguit els tràmits marcats per llei i que els grups municipals feia temps que estaven informats de la situació i que la Paeria controlava de forma exhaustiva aquest expedient i la seua resolució.

El PDeCAT, ERC i el Comú van demanar al març anul·lar el cànon del 2015

El passat mes de març, els grups municipals del PDeCAT, ERC-Avancem i el Comú de Lleida van presentar una proposta de resolució a la Paeria perquè Ágora del Este no comencés a pagar el cànon fins al dia que va poder obrir, que va ser el 22 de juny del 2016. Per aquesta raó, van sol·licitar anul·lar el cànon del 2015 i ampliar fins al 2019 la concessió, ja que aquesta era de quatre anys i començava a comptar-se des de l’estiu del 2015. Finalment, la proposta d’aquestes formacions es va retirar el mateix mes de març després que la Paeria expliqués la situació dels impagaments del cànon i de la situació de la concessió a la comissió informativa d’Economia.

tracking