SEGRE

URBANISME POUM

Postius demana aclarir els canvis vinculats al pla Carrefour i Gran Gardeny

Veu el POUM “incomplet i sense consensuar”

Postius i els membres del PDeCAT a la Paeria, ahir.

Postius i els membres del PDeCAT a la Paeria, ahir.PDECAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El líder del grup municipal del PDeCAT, Toni Postius, va demanar ahir que l’equip de govern introdueixi elements de transparència al nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i que s’inclogui un llistat de les finques que tindran un canvi, pateixin requalificacions o modificacions per saber quines empreses o entitats es beneficiarien d’aquests canvis.

Al seu torn, va qualificar la proposta del POUM del govern d’“incomplet pel que fa a documentació i propostes i fet sense haver-lo consensuat amb la resta de partits ni el conjunt d’entitats de la ciutat”, va dir Postius. Quant a la transparència el PDeCAT reclama que “hi ha modificacions que comporten importants canvis en el valor dels terrenys i s’ha de buscar la màxima transparència perquè no sembli que algun canvi no respongui a afavorir determinats interessos”.

El PDeCAT lamenta que “el nou POUM no es consensuï amb la resta de partits ni entitats”

Va posar com a exemple dels canvis que el nou pla preveu com la zona entre els instituts i el pas de l’AVE, al costat del lloc on hi ha previst el centre comercial Gran Gardeny, o la supressió de l’Àrea Residencial Estratègica (ARE), en què Carrefour vol construir un nou centre comercial. Postius va recalcar que “el nou POUM no ha de ser una eina d’especulació urbanística”.

El regidor d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va respondre a Postius al·legant que el POUM inclou trenta-cinc propostes votades en procés participatiu que desenvoluparan noves zones de la ciutat i que no entén les crítiques sobre transparència del PDeCAT.

tracking