SEGRE

SUCCESSOS ARTEFACTE

Troben un obús de la Guerra Civil al costat de l'escola bressol de Gardeny

Va quedar encaixat a la pala d’una excavadora

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van retirar ahir d’una parcel·la al costat de l’escola bressol del Parc de Gardeny, a l’avinguda Onze de Setembre, un obús de la Guerra Civil. L’artefacte explosiu, que té unes dimensions de setanta centímetres de llarg per vint d’ample, es va trobar cap a la una del migdia en el transcurs dels treballs per enjardinar el terreny que estava executant una excavadora. “Estàvem excavant per fer un drenatge quan l’obús s’ha quedat atrapada entre pua i pua”, va explicar Oscar Peitx, l’operari de la màquina.

Després de descobrir-lo, Peitx va trucar immediatament als Mossos d’Esquadra, que van desplaçar fins al terreny un equip dels Tedax, encarregat de manejar i desactivar aquests artefactes explosius. També es va desplaçar fins al lloc de la troballa una patrulla de la Guàrdia Urbana per evitar que ningú s’hi atansés.

Segons van assenyalar fonts dels Mossos d’Esquadra, quan aquestes troballes d’explosius es produeixen fora de les ciutats, no hi ha tanta pressa per extreure’ls, però com que l’obús es trobava en una zona urbana i, a més, pròxima a l’escola bressol i a nuclis de població, les unitats Tedax van procedir a retirar-lo de forma immediata per evitar qualsevol accident.

Posteriorment, l’artefacte va ser traslladat a una pedrera del Baix Segre per fer-lo explotar de manera controlada.

Aquesta mena de troballes acostumen a produir-se més de forma més freqüent a les zones rurals, ja que segons assenyalen fonts de la policia, les ciutats i nuclis de població han patit més reformes i obres que han originat que els artefactes que hi estaven enterrats s’hagin trobat fa temps.

Una patrulla de la Guàrdia Urbana, amb els operaris de la màquina excavadora, al lloc de la troballa.

Una patrulla de la Guàrdia Urbana, amb els operaris de la màquina excavadora, al lloc de la troballa.

Una patrulla de la Guàrdia Urbana, amb els operaris de la màquina excavadora, al lloc de la troballa.

Una patrulla de la Guàrdia Urbana, amb els operaris de la màquina excavadora, al lloc de la troballa.M. GARRALÓN

tracking