SEGRE

QUEIXES SANCIONS

Dificultats per pagar impostos i multes centren les queixes al síndic

Entre el 2015 i el 2016 Giné en va admetre 485 i quasi totes es van resoldre de forma amistosa || Les sancions de la Urbana segueixen generant nombroses reclamacions

Una vigilant de zona blava imposa una multa a un vehicle.

Una vigilant de zona blava imposa una multa a un vehicle.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria de queixes presentades al síndic de greuges de la Paeria, Josep Giné, el 2015 i el 2016 es van centrar en les dificultats que tenen molts ciutadans per pagar tributs (plusvàlues, IBI i altres), multes o per problemes econòmics al tenir menors ingressos per assumir múltiples pagaments, així com problemes a l’habitatge. Així es desprèn de la memòria d’aquests dos anys que el síndic ha entregat als grups municipals de la Paeria. Giné ha estat diversos mesos inactiu per una malaltia greu, per la qual cosa hi ha hagut un retard en la presentació dels documents.

El 2015 es van presentar 372 queixes, de les quals el síndic en va admetre 258 i el 91% es van resoldre amistosament. La resta van ser inadmeses perquè superaven el seu àmbit competencial, però se’ls va assenyalar els procediments a seguir. El 2016 es van presentar 379 queixes, de les quals 227 van ser admeses i un 94 per cent es van resoldre amistosament. En els dos anys hi ha moltes queixes en desacord sobre sancions de trànsit, així com altres per rebre ajuts en el pagament de serveis bàsics com la llum, el gas i l’aigua i per la necessitat d’aliments a famílies amb risc d’exclusió social. Giné felicita la regidora de Seguretat, Sara Mestres, perquè el 2015 no hi va haver cap queixa per abús d’autoritat per part de la Guàrdia Urbana. Tanmateix, el 2016 sí que n’hi va haver. El síndic també conclou que el 2016 va rebre moltes queixes que l’IBI és massa car i que el 2015 n’hi va haver moltes sobre incivisme. Així mateix, Giné insisteix que és millor que la seua resolució sigui sempre amistosa.

tracking