SEGRE

COMERÇ BARRI ANTIC

La concessionària del Mercat del Pla, que ha estat 10 mesos tancat, vol anul·lar el contracte

L’espai està inactiu des del març passat, quan va abaixar la persiana l’‘outlet’ de roba || L’equip de govern de l’ajuntament espera l’informe jurídic i el Partit Popular li exigeix que faci alguna cosa “ja”

Façana principal del Mercat del Pla, al Barri Antic, que està tancat des del març.

Façana principal del Mercat del Pla, al Barri Antic, que està tancat des del març.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa JamStores, que es va adjudicar la concessió del Mercat del Pla el 2013 per un període de vint-i-cinc anys, ha sol·licitat a l’ajuntament la rescissió del contracte deu mesos després que tanqués l’outlet de roba que acollia el recinte. El regidor de Promoció Econòmica i Comerç de la Paeria, Rafael Peris, va reconèixer que l’empresa havia demanat l’anul·lació del contracte, però que encara és aviat per analitzar les alternatives i determinar si li reclamaran una indemnització a l’entitat. “Ara mateix, la situació depèn del que digui l’informe del departament jurídic de l’ajuntament i aquest decidirà”, va declarar Peris. Al seu torn, no va voler anticipar els següents passos del consistori per al Mercat del Pla, però va descartar que passi a ser gestionat per l’ajuntament. “El més segur, si finalment es rescindeix el contracte, és que la concessió del recinte es torni a treure a concurs per cedir-lo a una altra empresa. Ara mateix, estem a l’espera de l’informe”, va sentenciar el regidor.

La decisió de l’empresa d’anul·lar la concessió es va comunicar a la resta de grups municipals ahir a la comissió d’Urbanisme, després que la presidenta del grup municipal del PP, Dolors López, preguntés sobre la situació actual del Mercat del Pla, a la qual cosa el govern municipal va respondre que JamStores havia demanat l’extinció del contracte. López va indicar que aquesta resposta per part del govern local va ser una “sorpresa” després del temps que fa que el recinte està tancat.

L’empresa al·lega que en cap cas la rescissió és definitiva i que busquen alternatives

Davant d’aquesta situació, el Partit Popular va demanar que faci alguna cosa “ja” al Mercat del Pla, ja que el considera un element vital per a la dinamització del Barri Antic. Els populars van presentar una proposta que es va aprovar al ple municipal de l’abril passat perquè el recinte passés a ser gestionat per la Paeria si al cap de sis mesos no es reobria. Per la seua banda, els portaveus de l’empresa JamStores van reconèixer que estan conversant amb l’ajuntament per trobar una solució a la situació del Mercat del Pla, però que en cap cas la rescissió del contracte és definitiva. “Actualment, estem en converses amb la Paeria i esperem tenir més informació a partir de la setmana que ve. Fa temps que busquem una solució i veurem si la trobem o no”, van declarar. En aquest sentit, van insistir que “en cap cas la rescissió del contracte és una proposta ferma” i que encara han de parlar-ho amb el consistori.

DADA

  • 25 ANYS. És el període de vigència de la concessió del Mercat del Pla que la Paeria va adjudicar a JamStores.

LES CLAUS

  • Naix l’‘outlet’ el 2014. L’abril del 2014 el Mercat del Pla va obrir les portes en forma d’outlet de roba de la mà de l’empresa JamStores després d’aconseguir la concessió el 2013 per 25 anys.
  • Tanca el març del 2017. Tres anys més tard, l’outlet va tancar portes per la poca activitat comercial de l’espai i la falta d’alternatives.
  • Propostes veïnals. Els col·lectius i associacions veïnals van oferir alternatives per al recinte, com un espai de gastronomia local o un supermercat.
  • Rescissió del contracte. Després gairebé un any tancat, la Paeria va informar a la comissió d’Urbanisme d’ahir que l’empresa JamStores havia demanat la rescissió del contracte. 
tracking