SEGRE

EDUCACIÓ PERSONAL

La falta de substituts fa que hi hagi docents sense la titulació exigida

El sindicat USTEC constata que als centres de Lleida n’hi ha una quinzena

Assemblea sobre l’obertura de la borsa de professors interins.

Assemblea sobre l’obertura de la borsa de professors interins.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat majoritari al sector educatiu de Catalunya, USTEC-STEs, va denunciar ahir que les escoles i instituts públics no poden cobrir totes les baixes per falta d’inscrits a la borsa de substituts de diverses assignatures, per la qual cosa Ensenyament contracta docents que no compleixen tots els requisits, com per exemple que no tinguin el títol del màster obligatori per fer classes a Secundària. Responsables del sindicat a Lleida van explicar que des del setembre el departament d’Ensenyament ha nomenat una quinzena de professors que es troben en aquesta situació.

També van assenyalar que cada setmana hi ha uns dos o tres nomenaments, normalment de les especialitats de Ciències, que no es poden cobrir a causa que no hi ha personal a la borsa. A més, l’epidèmia de grip ha agreujat el problema. El portaveu d’USTEC a Catalunya, Ramon Font, va explicar que la situació de falta de professorat per a substitucions al país és a causa que la incorporació aquest curs al sistema de 4.714 nous professors i el cobriment de les jubilacions han provocat una reducció de la borsa de substituts. A més, Font va afirmar que el departament no dóna prou publicitat a la borsa d’interins i substituts i és inflexible en l’obertura, i recorda que per arribar als nivells de les plantilles del 2010 encara falten 7.200 professors.

La conselleria recalca que substituts renuncien i per això hi ha nomenaments sense complir els requisits

Així mateix, quan els centres sol·liciten un perfil molt determinat per cobrir una baixa, es troben que no hi ha inscrits que el tinguin. Font també va destacar que les retallades, que van deixar 3.000 professors a l’atur, van “dissuadir” moltes persones de formar-se com a docent, ja que aleshores no hi havia feina. Va considerar que ara “és un bon moment” per formar-se, però retreu que els màsters de Secundaria són cars i no s’imparteixen a totes les universitats. Per la seua banda, el departament d’Ensenyament va assenyalar que moltes de les persones a les quals s’assignen les substitucions renuncien i que per aquesta raó, de forma “excepcional”, es nomena persones sense els requisits.

tracking