SEGRE

Condemnat un menor per robar un cotxe i encastar-se amb una paret

L’Audiència li imposa 55 hores de serveis comunitaris i el pagament de 2.940 €

Imatge d’arxiu de la seu judicial al Canyeret.

Imatge d’arxiu de la seu judicial al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Treballs comunitaris i el pagament d’una indemnització de gairebé 3.000 euros. Aquesta ha estat la condemna que ha imposat l’Audiència Provincial de Lleida a un menor d’edat que va robar un vehicle i es va encastar contra una paret mentre es trobava sota l’efecte de l’alcohol. Segons assenyala la sentència, que confirma la decisió que va prendre en primera instància pel Jutjat de Menors de Lleida, l’Audiència condemna el menor per un delicte lleu de danys i un altre de furt d’ús de vehicle. Per aquests delictes, el tribunal li imposa la realització de 55 hores de prestacions en benefici de la comunitat i a abonar a l’amo del vehicle la quantitat de 2.940 euros pels danys causats al turisme, una suma de la qual seran responsables civils solidaris els pares del menor. La resolució de l’Audiència assenyala que s’ha considerat provat que el menor va llançar un tronc contra el vidre de la porta del conductor d’un vehicle estacionat en una finca privada. Seguidament, va accedir a un altre vehicle que estava estacionat a la mateixa finca, al costat de l’altre, i “amb la intenció d’utilitzar-lo” el va posar en marxa amb les claus que es trobaven als seients davanters, el va conduir durant uns metres “fins que va col·lidir contra una paret”, xoc que va causar danys al cotxe que han estat taxats en poc més de 5.000 euros. Per la seua banda, la defensa del menor va recórrer la sentència a l’entendre que no ha quedat acreditat que el defensat en sigui l’autor perquè ningú el va veure causar els danys al primer vehicle ni conduir el segon. No obstant, la Fiscalia i l’acusació particular consideren en aquest sentit que hi ha prou proves i demanen la confirmació de la sentència.

En estat ebri

En aquest sentit, els propietaris dels vehicles danyats van declarar al judici que, després de sentir l’impacte contra la paret, al cap de pocs segons van comprovar que l’única persona al lloc dels fets era l’acusat, amb símptomes d’haver begut, i que presentava una rascada a la mà i taques de sang a la roba. Els Mossos d’Esquadra van preguntar al menor per aquestes ferides i en un primer moment va respondre que se les havia fet en una atracció i després, a l’obrir una botella. Ferides, segons va indicar la sala, que són compatibles amb l’accident que va protagonitzar l’acusat. Un conjunt d’indicis, segons la sala, que porten a rebutjar el recurs i confirmar la sentència.

387 CAUSES Instruïdes a menors als jutjats de Lleida el 2016

LES CLAUS

  • Vora 400 menors, al jutjat. El 2016, els jutjats lleidatans van instruir un total de 387 per delictes o faltes comesos per menors, una xifra lleugerament inferior a la comptabilitzada un any abans, segons la Memòria de la Fiscalia.
  • Delictes. Per tipus de delicte que acaba al jutjat, els més habituals són el robatori amb violència i intimidació, amb 37 causes; el robatori amb força, amb 27 imputats, i el furt, amb 22. A més, 21 menors van ser investigats per lesions, dos per agressió sexual i tres per abusos.
  • Reincidència. Dels 126 menors condemnats, gairebé quatre de cada deu havien comès més d’un delicte.
  • Condemnes. Serveis a la comunitat i llibertat vigilada són les condemnes més habituals.
tracking