SEGRE

ENSENYAMENT SUCCESSOS

Alumnes roben llibres de text en un institut i els venen a Wallapop

Una desena en una aula de primer de Batxillerat i cinc més a la de quart d’ESO || Els Mossos van constatar que un punt de venda era la casa d’un estudiant

L'APP Wallapop

Alumnes roben llibres de text en un institut i els venen a Wallapop

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Robar llibres de text en aules del centre per vendre’ls després a través de Wallapop. Aquesta és la insòlita situació que es va registrar en un institut de Lleida ciutat el passat trimestre, quan en dies diferents van tenir lloc sengles furts de llibres en una aula de primer de Batxillerat i una altra de quart d’ESO aprofitant el moment de canvi de les classes.

Segons va informar a aquest diari la directora de l’institut, “van desaparèixer” una desena de llibres a l’aula de Batxillerat i mitja desena a la de quart d’ESO.

Els furts es van cometre aprofitant el moment en què els alumnes canviaven de classe

El centre compta amb càmeres de vigilància en passadissos i zones comunes, però no a les aules, per la qual cosa malgrat sospitar qui van ser els autors del furt, menors d’edat, la direcció no tenia cap prova material en contra seu.

Tanmateix, les seues indagacions i les dels Mossos, que van obrir una investigació al rebre la notificació d’aquest furt a través del grup de treball específic amb els centres educatius, segons va informar el seu portaveu, van permetre descobrir que els llibres estaven a la venda a Wallapop –aplicació de venda de productes de segona mà a través d’internet– per 15 euros, a menys de la meitat del seu preu de venda al públic, que sol rondar els 35 euros.

A més, els Mossos van constatar que almenys en un cas la venda per Wallapop estava establerta al domicili d’un alumne del centre. El portaveu del cos policial va indicar que en aquestes circumstàncies el que es fa és posar-ho en coneixement de la família del menor, ja que l’import del llibre furtat queda molt lluny dels 400 euros necessaris per ser considerat un delicte per robatori.

tracking