SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Jutjats per apallisar una parella de lesbianes després de fer-se un petó a Arbeca

Una de les acusades admet que va agredir les joves xocant-los els caps però diu que ho va fer en defensa pròpia || Les víctimes expliquen que a una d’elles la van tirar a terra i la van escanyar

Jutjats per apallisar una parella de lesbianes després de fer-se un petó a Arbeca

Jutjats per apallisar una parella de lesbianes després de fer-se un petó a Arbeca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quatre persones, tres homes i una dona, van ser jutjats ahir al jutjat d’Instrucció 3 de Lleida per clavar una pallissa a una parella de lesbianes després de fer-se un petó en una festa a l’aire lliure a Arbeca el juny passat. La dona acusada per aquesta agressió homòfoba va reconèixer durant la vista que va agredir la parella, fent-los xocar els caps entre elles, però va assegurar que ho va fer en defensa pròpia. Per la seua part, les víctimes van relatar la por que van viure durant l’agressió i les seqüeles que encara pateixen des d’aleshores per un simple petó. Per aquest cas, estan acusats quatre veïns d’Arbeca, però la Fiscalia va sol·licitar l’absolució de dos d’ells al considerar que no ha quedat acreditat que participessin en l’agressió. Per als altres dos, una parella d’origen romanès, sol·licita que siguin condemnats per un delicte lleu de lesions amb l’agreujant de discriminació per l’orientació sexual de les víctimes i que se’ls imposi una multa de 900 euros per a cada un, a més del pagament d’una indemnització al matrimoni que determinarà la jutge en funció de les lesions.

Segons el relat dels fets que van fer les joves, tot va ocórrer la nit posterior a la revetlla de Sant Joan, el 25 de juny del 2017, quan estaven en una festa en un bar a l’aire lliure a Arbeca. Quan la parella es va fer un petó, un grup de sis persones que eren a prop d’elles van començar a fer comentaris despectius com “quin fàstic”. Quan els van recriminar la seua actitud, va començar l’agressió.

Sol·licita que dos dels acusats siguin condemnats a una multa de 900 € per un delicte lleu de lesions

Segons les víctimes, la dona acusada se’ls va atansar i els va xocar els caps entre si. A més, un altre dels acusats va agafar-ne una pel coll, la va tirar a terra i la va ofegar. “Només sentia com el meu fill de 3 anys em cridava mentre aquell home m’escanyava”, va relatar la víctima. Totes dos van reconèixer els autors materials de l’agressió, que van negar haver fet comentaris homòfobs. El judici va quedar vist per a sentència.

“Els comentaris van començar pel petó, i llavors es va iniciar la baralla”

La jove parella de Lleida va relatar ahir molt afectada com van transcórrer els fets. No tenen cap dubte que l’agressió va ser per la seua orientació sexual, ja que fins que no es van fer un petó, el grup dels acusats no va fer cap comentari despectiu cap a elles. “Tot va començar quan la meua dona i jo ens vam fer un petó”, van relatar ahir al judici. Les dos van declarar molt afectades, amb por de possibles represàlies, i van assenyalar que havien rebut amenaces. Tanmateix, afirmen que aquesta denúncia és per totes les famílies que pateixen vexacions i discriminacions diàriament i que callen per por. La parella va rebre nombroses mostres de suport en una protesta que es va celebrar a Arbeca després de l’agressió. Confien que la denúncia serveixi perquè casos com el seu no es tornin a repetir.

Un moment de la vista oral que es va celebrar ahir a la seu judicial del Canyeret.

Un moment de la vista oral que es va celebrar ahir a la seu judicial del Canyeret.ITMAR FABREGAT

tracking