SEGRE

SANITAT FORMACIÓ

L'Arnau ofereix 35 places de MIR i recupera les de tres especialitats

En els dos últims anys ha revertit la retallada soferta l’any 2016, quan en va perdre deu || La majoria de serveis només tindrà un nou metge resident

Acte de comiat dels 37 metges residents després de finalitzar el MIR l’any passat.

Acte de comiat dels 37 metges residents després de finalitzar el MIR l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hospital Arnau de Vilanova oferirà aquest any 35 places de metge intern resident (MIR), corresponents a vint-i-vuit especialitats diferents, i en recupera tres que havia perdut fa dos anys: Oncologia Radioteràpica, Nefrologia i Farmàcia Hospitalària.

Fa dos anys, la conselleria de Salut va deixar sense places deu especialitats de l’Arnau i segons va destacar ahir el cap d’estudis dels MIR a l’hospital, Francesc Purroy, “les hem tornat a recuperar totes”. I és que l’any passat ja se’n van recuperar set: Endocrinologia, Neurologia, Pneumologia, Hematologia, Dermatologia, Otorinolaringologia i Urologia, el procés ha quedat completat amb les últimes que quedaven pendents. A la majoria d’especialitats s’oferta una única plaça, encara que en Anestesiologia, Ginecologia, Pediatria i Psiquiatria n’hi ha tres i en Medicina Interna, dos. Purroy va valorar positivament haver recuperat totes les especialitats perdudes a la convocatòria del 2016. A més, amb dos de les recuperades aquest any, Nefrologia i Farmàcia, l’Arnau té una llarga experiència formativa.

Cada hospital està acreditat per formar residents en una sèrie d’especialitats i és el departament de Salut el que decideix quantes, en funció de les disponibilitats pressupostàries. A la convocatòria de l’any passat, que va ofertar trenta-tres places de vint-i-cinc especialitats, l’Arnau les va aconseguir cobrir totes. Els graduats en Medicina s’examinaran del MIR el dia 10 de febrer vinent.

claus

  • Dos anys en alça. L’Arnau va recuperar l’any passat set especialitats perdudes el 2016: Endocrinologia, Neurologia, Pneumologia, Hematologia, Dermatologia, Otorinolaringologia i Urologia. Ara recupera les que quedaven pendents: Oncologia Radioteràpica, Nefrologia i Farmàcia Hospitalària. 
  • Medicina de Família. A les 35 places que oferta aquest any l’Arnau cal sumar-los-en 14 de Medicina de Família als centres d’Atenció Primària de l’ICS.
tracking