SEGRE

Detinguts a Lleida dos homes que utilitzaven inhibidors per robar a l'interior de vehicles

Els Mossos els van enxampar 'in fraganti' a la Zona Alta

Els inhibidors que portaven els lladres.

Detinguts a Lleida dos homes que utilitzaven inhibidors per robar a l'interior de vehiclesMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimecres dos homes, de 33 anys, de nacionalitat algeriana i veïns de Lleida, com a presumptes autors de robatoris en interior de vehicles. Segons la policial, la detenció és el resultat d'una investigació oberta fa unes setmanes després de detectar-se un seguit de robatoris amb força a l'interior de vehicles estacionats a la zona alta de la capital del Segrià. En tots els casos, els vehicles no presentaven cap mena de forçament, ni als panys ni al marc de la porta. Així, tot apuntava que els responsables dels robatoris estarien utilitzant un inhibidor de freqüències per bloquejar el tancament a distància dels vehicles. Quan la víctima, després d'estacionar el turisme i accionar el comandament a distància, s'allunyava de la zona amb el convenciment d'haver-lo tancat correctament, els lladres aprofitaven per accedir a l'interior i sostreure els objectes de valor.

Arran aquests fets es va muntar un operatiu de vigilància i control en aquesta zona de Lleida per tal de localitzar i detenir als lladres. Va ser aquest dimecres, al voltant de les 11:00 hores, quan una dotació de paisà va iniciar un seguiment a dos homes que manipulaven les manetes dels vehicles estacionats al carrer Alfred Perenya per comprovar si algun d'ells estava obert.

Durant la vigilància els agents van constatar que els dos individus caminaven per diferents carrers fins que es van aturar en observar un vehicle que estava estacionant. Instants després que el conductor tanqués el turisme i marxés, un dels homes va accedir a l'interior del cotxe.

Davant aquesta acció, els agents van detenir als dos homes com a presumptes autor d'un robatori a l'interior de vehicle. A un dels detinguts se li va intervenir un comandament a distància manipulat i convertit en un inhibidor de freqüències que utilitzaven per bloquejar el tancament dels vehicles.

La investigació continua oberta per tal d’esbrinar si els detinguts poden estar relacionat amb altres robatoris similars.

Els detinguts, un d’ells amb antecedents, passaran aquest divendres a disposició judicial davant del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

tracking