SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Multa de fins a 3.000 euros al maltractador del senglar

Els Rurals no han pogut identificar la persona que el va gravar || Van localitzar l’autor gràcies a la col·laboració ciutadana

‘Frames’ del vídeo que es va fer viral dimarts.

‘Frames’ del vídeo que es va fer viral dimarts.ANIMANATURALIS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El veí de Lleida que va ser denunciat dimarts pels Agents Rurals per maltractar una cria de senglar en una séquia del canal de Pinyana a la partida d’Alpicat, com va avançar ahir SEGRE, s’enfronta a una multa d’entre 400 i 3.000 euros per una falta administrativa de la llei de protecció dels animals. L’home va ser localitzat i detingut dimarts a la tarda, unes hores després que el vídeo arribés als Agents Rurals.

“No vam tenir cap dubte del lloc en el qual les imatges havien estat gravades”, va explicar ahir el cap dels Rurals a Lleida, Llorenç Ricou. Diversos efectius es van desplaçar fins al lloc i van comprovar que hi havia sang i pèls d’un senglar. Ricou va afegir que “la col·laboració ciutadana va ser fonamental per localitzar l’autor”.

ALLIBERAT? L’infractor va dir que va alliberar l’animal però els Rurals no el creuen perquè van veure sang i pèls

L’home denunciat, que és aficionat a la caça, va reconèixer davant dels Agents Rurals que era la persona que sortia a les brutals imatges. Se’l veu parlant en català i castellà i diu diverses expressions aragoneses o de la Franja.

“Les tres de la tarde i anem a capturar un jabalinot” i “ya verás qué chorizos vamos a hacer” són algunes de les expressions que diu. En canvi, no ha estat identificat l’home que va gravar el vídeo i que, juntament amb el denunciat, l’hauria difós a les xarxes socials, on es va fer viral. Quant a l’animal, l’infractor va afirmar que el va alliberar, un extrem que els Rurals descarten. El maltractament va tenir lloc el cap de setmana passat a la séquia del Cap del canal de Pinyana.

Sobrepoblació i danys En els últims anys s’ha detectat una proliferació de senglars a l’Horta, on s’alimenten i també provoquen destrosses a les finques. Fins a mitjans de novembre, els Rurals n’havien abatut 57 exemplars. També són causa d’accidents de trànsit.

tracking