SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Cobra només 500 € i l'obliguen a passar pensió a la filla de 23 anys

L'Audiència estableix que li haurà de pagar 100 euros al mes mentre la jove no tingui prou ingressos || El pare, que abonava 165 euros, va demanar reduir-ho a 50

Imatge de l’edifici judicial del Canyeret.

Imatge de l’edifici judicial del Canyeret.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Un lleidatà que només cobra 500 euros haurà de continuar passant mensualment una pensió alimentària a la seua filla malgrat que aquesta té 23 anys. Així ho ha dictaminat en una recent sentència l'Audiència de Lleida, que ha fixat la quantitat a pagar en 100 euros mensuals mentre els ingressos de la jove no superin els 500 euros al mes.

El cas es remunta al juliol de l'any 2016, quan el jutjat de primera instància número 7 de Lleida va condemnar l'home a satisfer a la seua filla, que l'havia demandat, 165 euros mensuals en concepte d'aliments. El lleidatà va recórrer la sentència davant de l'Audiència de Lleida al·legant que una pensió d'aquesta quantitat el col·locava en una difícil situació econòmica que feia que es posi en risc la seua pròpia subsistència, segons la sentència. L'home va demanar adequar-la a 50 euros mensuals o, pel cap alt, a 100 euros.

El tribunal recorda a la dona que “amb la seua edat i formació ha d'accedir al mercat laboral”

L'Audiència de Lleida es basa a l'hora de dictar la seua sentència en el Codi Civil de Catalunya que estableix que, sigui el fill menor o major d'edat, la pensió “caldrà fixar-la en relació amb les capacitats de qui els ha de prestar i les necessitats de qui els ha de rebre”.

En aquest cas, el tribunal recorda que “ara estem en presència d'una dona major d'edat, ja que actualment la sol·licitant d'aliments compta amb 23 anys complerts i desconeixem si en aquest moment disposa o no de treball (no en tenia quan la va sol·licitar), sent els seus ingressos de poc més de 200 euros mensuals, totalment insuficient per al seu propi aliment”. Tanmateix, respecte a la situació de l'home, afirma que els seus ingressos tampoc no són elevats (poc més de 500 euros). D'aquesta forma, considera que la jove, “ja amb la seua edat i la seua formació, ha de poder accedir al mercat laboral”. Per això, considera que la “quantitat de 100 euros al mes resulta adequada i haurà de satisfer-se mentre la filla no disposi d'ingressos propis” que superin els 500 euros que percep el seu pare.

Allau de recursos de divorciats que demanen rebaixar la quantitat Un dels jutjats lleidatans que suporten més càrrega de treball és el de Família, que el 2016 va assolir els 2.470 procediments, 320 més que l'any 2015, amb un augment gradual des del 2011, quan van ser 1.542. Precisament, aquest any s'ha de posar en marxa un segon jutjat d'aquestes característiques (Primera Instància número 9 de Lleida) després que el Consell de Ministres ho aprovés l'octubre de l'any passat i després de moltes reivindicacions fetes des de Ponent. Darrere d'aquest augment de causes hi ha els efectes de la crisi econòmica, que han suposat un augment dels divorcis i s'han sol·licitat centenars de modificacions a les pensions alimentàries de pares separats, principalment a la baixa, al·legant que no poden assumir-les perquè han baixat els seus ingressos.

tracking