SEGRE

La prova de 4t ESO seguirà sent de diagnòstic i es podrà fer a l'abril

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica aquest dimarts l’ordre del Ministeri d’Educació

La classe d'un institut.

Adeu als exàmens de recuperació de l'ESOEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’avaluació final de Educación Secundaria Obligatoria (ESO) per a aquest curs 2017-18 seguirà tenint només caràcter diagnòstic i es realitzarà a partir de l'abril, segons l’ordre del Ministeri d’Educació que publica aquest dimarts el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) (veure en PDF). Les Administracions educatives seleccionaran una mostra representativa de l’alumnat de 4t curs d’ESO i comprovaran el grau d’adquisició de les competències bàsiques matemàtica, lingüística i social i cívica, segons ha explicat Educació en una nota. No obstant això, si el consideren convenient, les comunitats autònomes podran elevar aquesta mostra, o fer l’avaluació final amb caràcter censal.

El departament que dirigeix Íñigo Méndez de Vigo ha recordat que un real decret-llei de 2016 va ampliar el termini per a la implantació dels efectes de les noves avaluacions finals d’etapa mentre es duen a terme les negociacions del Pacte d’Estat social i polític per l’educació a la Subcomissió del Congrés. Així, durant el període transitori no serà necessària la superació de l’avaluació final per obtenir el títol de Graduado en ESO com fixava al principi la Lomce.

Les proves es contextualitzaran en entorns pròxims a la vida de l’alumnat, és a dir, en situacions personals, familiars, escolars i socials, i també en entorns científics i humanístics.

Les proves es realitzaran durant quatre dies en l’últim trimestre lectiu del curs (l’abril, el maig i el juny de 2018); les autonomies amb llengua cooficial podran disposar d’un dia més. Cada una de les proves tindrà una durada de 60 minuts, amb descansos entre proves consecutives d’un mínim de 15 minuts. De forma simultània a la celebració de l’avaluació s’aplicarà el qüestionari de context per a l’alumnat, anònim i confidencial.

Els informes de resultats permetran a les Administracions educatives conèixer els resultats acadèmics dels seus alumnes i centres i contextualitzar-los amb factors com la taxa de repetició, l’absentisme escolar, el grau de satisfacció de l’alumnat, factors socioeconòmics i socioculturals del context, temps dedicat a deures a casa o utilització de mitjans tecnològics.

La nova ordre és substancialment igual a la del curs passat, tret de que si abans les proves es podien realitzar només en els mesos de maig i juny, ara es podran realitzar també el mes d’abril, ha explicat Educació.

tracking