SEGRE

JUSTÍCIA RELLEU

Aurora Morell es converteix en la primera dona que dirigeix la presó de Lleida

Ha estat al centre des del 1991 i substitueix Manel Solà, que va ocupar el càrrec 17 anys

Morell (primera per l’esquerra) i Solà (centre), durant un acte a la presó amb polítics de la Paeria.

Morell (primera per l’esquerra) i Solà (centre), durant un acte a la presó amb polítics de la Paeria.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre Penitenciari de Ponent compta des de finals d’any amb una nova directora, Aurora Morell Díaz, que s’ha convertit en la primera dona que dirigeix la històrica presó lleidatana. Aurora Morell substitueix al capdavant del centre Manel Solà, que feia 17 anys que ocupava el càrrec. Aquest canvi en la direcció de la presó respon a un relleu consensuat per la direcció general de Serveis Penitenciaris en el marc d’una dinàmica de normalitat i en la necessitat de renovació, segons van informar ahir des del departament de Justícia.

La nova directora del CP Ponent és llicenciada en Psicologia i màster en Gestió Pública. L’any 1991 va començar a exercir com a psicòloga a la presó lleidatana i el 1994 va ingressar al cos titulat superior de psicòlegs de la Generalitat. Deu anys més tard, el juny del 2004, va ser nomenada subdirectora de Tractament del penitenciari de Lleida, càrrec que va exercir durant dotze anys, fins que el maig del 2016 va passar a ocupar la gerència de la presó. L’1 de novembre de l’any passat va ser elegida directora.

La direcció general de Serveis Penitenciaris ha efectuat recentment altres canvis en les direccions d’altres presons i centres oberts de Catalunya. Cinc dels tretze equipaments penitenciaris catalans estan dirigits per dones. Entre aquests s’inclouen els penals de Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada) i Brians 2 (Sant Esteve Sesrovires), així com també el Centre Obert Barcelona, segons va informar el departament de Justícia.

tracking