SEGRE

EDUCACIÓ CENTRES CONCERTATS

Arabell i Terraferma tindran per primera vegada professorat mixt

Docents del col·legi femení impartiran classes a ESO i Batxillerat del masculí i viceversa || Ho faran tots els col·legis concertats vinculats a l’Opus

Imatge dels edificis de l’escola Arabell, que per primer vegada tindrà professorat masculí.

Imatge dels edificis de l’escola Arabell, que per primer vegada tindrà professorat masculí.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les úniques escoles amb educació diferenciada per sexes a Lleida, Arabell per a nenes i Terraferma per a nens, tindran per primera vegada professorat mixt. Fins ara, únicament dones impartien classes a l’Arabell i homes al Terraferma. Totes dos escoles formen part del grup educatiu Institució Familiar d’Educació, vinculat a l’Opus Dei, que és titular d’onze col·legis a Catalunya i dos a les illes Balears, tots amb educació diferenciada per sexes. La mesura del professorat mixt ja s’aplica en algun dels centres i s’anirà implementant a poc a poc a la resta. El canvi ja es posa en marxa aquest mes per a ESO i Batxillerat, on s’intercanviaran professors de les dos escoles i, de cara al setembre, s’aplicarà a Primària. S’ha de recordar que l’Educació Infantil, situada al col·legi femení, és mixta i ara només hi ha mestres dones amb els més petits, una mesura que també canviarà.

Institució Familiar ha optat per adaptar-se a l’actual ordenació jurídica que estableix l’obligatorietat de fomentar la igualtat en l’accés a l’ocupació d’homes i dones. Ara s’aplicarà a la docència, però ja hi havia personal dels dos sexes treballant en altres departaments de les tretze escoles. A més, ja hi ha paritat dels dos sexes a la comissió executiva i la delegada d’aquest grup educatiu és una dona.

Segons fonts d’aquestes dos escoles lleidatanes, les famílies han reaccionat de manera molt positiva, ja que ho veuen com una millora en la tasca docent. Els dos col·legis els han explicat que “aquesta decisió no condiciona l’aposta pel model d’educació personalitzat i diferenciat que creiem beneficiós i ens ha donat tan bons resultats al llarg dels anys”.

Aquesta mesura no implicarà que el professorat sigui del 50 per cent de cada sexe a les escoles, sinó que, segons va explicar l’entitat, les vacants es cobriran “en funció de la persona i no del sexe”.

L’any passat, Inspecció de Treball va imposar una multa de 50.002 euros al col·legi masculí Viaró de Barcelona “per haver vulnerat el dret de la dona a la igualtat en la promoció professional”. Aquesta escola és independent de la Institució.

tracking