SEGRE

LABORAL RETRIBUCIONS

La Paeria apuja com els salaris les hores extres de la Urbana

UGT s’atribueix el “desbloqueig” però vol un nou preu || Tres sindicats demanaven que es paguin a 45 euros, gairebé el doble

Exterior de la caserna de la Guàrdia Urbana.

Exterior de la caserna de la Guàrdia Urbana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha accedit a apujar gradualment la remuneració de les hores extres de la Guàrdia Urbana aplicant l’IPC. Així ho va fer públic ahir el sindicat UGT, que va afirmar que és fruit de les seues negociacions amb la corporació. Va precisar que només és “un desbloqueig”, ja que aquesta retribució estava congelada des de fa 21 anys, i que ara, en el marc de la negociació col·lectiva, es negociarà “la quantitat a cobrar com a preu per hora”. Va assenyalar que es va acordar aplicar l’IPC interanual “com a mostra de bona fe” perquè “els pressupostos del 2018 ja estaven aprovats”, i que UGT negociarà “una quantitat adequada del preu hora o un nou complement per serveis extraordinaris”.

Fonts municipals van precisar que s’ha aplicat a les hores extres la mateixa pujada salarial aprovada per als empleats públics. D’aquesta manera, van indicar que a finals del 2017 se’ls va aplicar un 1%, aquest any està previst entre l’1,75% i el 2%, i van recordar que el Govern central estudia una pujada en 3 anys de fins al 8% per als funcionaris. Van afegir que els agents han recuperat el complement d’estiu suprimit fa 5 anys i que es convocarà el concurs de mobilitat interna pendent, a més d’altres millores. No obstant, cada vegada menys agents s’apunten a fer hores extres i, després que alguns que s’havien inscrit per al Carnaval s’esborressin, la prefectura es va reunir ahir amb representants sindicals, segons van informar aquests. Tres sindicats, CSIF, Asigull i CCOO, van demanar fa mesos actualitzar l’hora extra amb l’IPC dels últims 21 anys, la qual cosa suposava pagar-la a uns 45 euros. Fonts d’aquests sindicats van negar que animin els agents a no apuntar-s’hi. Paral·lelament, UGT va dir prioritzar “la negociació abans que accions contra la corporació que repercuteixen en la plantilla i la ciutadania”. Fins al 2017, l’extra es pagava a 14,53 € en dia laborable, a 20,77 en dia festiu i a 24,92 en dia festiu nocturn. Si no hi ha voluntaris, la prefectura aplicarà el reglament i farà treballar els urbans necessaris. La Urbana fa més de 15.000 hores extres a l’any.

tracking