SEGRE

Carmena apel·la des de Lleida a fomentar la cultura de la participació des de l'escola

L’alcaldessa de Madrid ha participat en la cloenda l’assemblea de ciutats educadores

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha participat aquest divendres a la tarda en la cloenda de la 13a Assemblea General de la Xarxa Estatal del Ciutats Educadores. Ho ha fet al costat de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i del de Granollers, Josep Mayoral, en una taula rodona moderada pel periodista Josep Cuní.

Partint de l'educació dels més petits, el debat ha posat l'accent en la participació, en pensar les ciutats col·locant les persones i les necessitats quotidianes en el centre. Per aquest motiu, Carmena ha apel·lat a fomentar la cultura de la participació des de l'escola i durant totes les etapes de la vida.

Els ponents han destacat la necessitat d'insistir en la implicació de la ciutadania posant sobre la taula la contradicció que es dóna quan alguns assumptes s'obren al veïnat, però compten amb poca participació. Cal, diuen, que el ciutadà sigui conscient de la seva corresponsabilitat en les polítiques municipals i que vulgui exercir els seus drets.

Durant la seua intervenció, Àngel Ros ha incidit en la tradició i vocació educativa de Lleida i ha agraït la participació de les diferents poblacions en el treball que s’ha fet en aquest període en què la ciutat ha liderat la xarxa. Ros ha defensat que “eduquen l’escola, la família i la ciutat” i que aquesta última ha de permetre el desenvolupament integral de la persona.

Lleida dóna el relleu com a coordinadora de la xarxa a Sevilla. En representació de l’ajuntament sevillà, Adela Castaño ha felicitat la ciutat, “que ha deixat el llistó molt alt”, i ha mostrat la voluntat de seguir la tasca de tirar endavant amb els propòsits comuns de la xarxa.

La cloenda de la trobada de ciutats educadores a Lleida.

Carmena apel·la des de Lleida a fomentar la cultura de la participació des de l'escolaMagdalena Altisent

tracking