SEGRE

Detingut a Lleida per intercanvi de material pedòfil a internet

En una operació amb 40 arrestats a tot Espanya per compartir vídeos i fotos d’“extrema gravetat”

Detingut a Lleida per intercanvi de material pedòfil a internet

Detingut a Lleida per intercanvi de material pedòfil a internet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut 40 homes, un d’ells a Lleida, en una macrooperació contra una xarxa acusada d’intercanviar material pedòfil “d’extrema gravetat” a internet a través d’una plataforma d’intercanvi entre particulars (peer to peer). Segons va informar ahir el cos policial, els integrants d’aquesta xarxa tenen un elevat perfil tècnic i entre ells es poden trobar professors, enginyers, treballadors públics o autònoms, encara que també n’hi ha que estan a l’atur o jubilats.

En total a Catalunya han sigut arrestades sis persones: a més de la de Lleida, quatre a Barcelona i una a Girona. L’operació policial s’ha desenvolupat també a les províncies d’Alacant, Almeria, Àvila, Càceres, Còrdova, Granada, Guipúscoa, Madrid, Màlaga, Palma, Pamplona, Pontevedra, València i Bizkaia. Un dels detinguts a Còrdova és un expert informàtic que adoptava fortes mesures de seguretat i havia instal·lat una antena wifi de gran abast a la teulada de casa seua.

D’aquesta manera, es connectava de forma fraudulenta a altres xarxes dels seus veïns amb l’objectiu de dificultar la seua detenció. A Alacant, un dels suposats integrants de la xarxa també està acusat d’assetjar menors per aconseguir imatges de contingut sexual que posteriorment editava i carregava a internet. Per aquests fets es van identificar quatre nenes víctimes d’assetjament sexual. Els especialistes analitzen el material intervingut per determinar si podria existir un delicte d’abusos sexuals sobre menors o bé la connexió amb altres pederastes.

tracking