SEGRE

SEGURETAT LABORAL

Hores extres forçoses a la Guàrdia Urbana al no haver-hi voluntaris

Aplica el reglament que permet obligar a treballar agents que estan de festa si és necessari || Conflicte larvat per l’import que es paga per aquests serveis

Vista de l’exterior de la comissaria de la Guàrdia Urbana.

Vista de l’exterior de la comissaria de la Guàrdia Urbana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana obligarà una desena d’agents a fer hores extraordinàries dissabte que ve per cobrir la vigilància de la rua de Carnaval, al no haver-s’hi apuntat ningú de forma voluntària, excepte diversos comandaments intermedis. Fonts del cos van indicar que la prefectura ja ha notificat aquesta mesura a agents afectats en aplicació del reglament de la Policia Local, que permet obligar a treballar urbans que estan de festa sempre que sigui necessari perquè falta personal per cobrir un determinat servei. Es tracta d’una disposició inusual, que només té com a precedent la cavalcada de Reis de l’any passat, quan vuit agents també van ser obligats a treballar.

L’origen d’aquesta situació es troba un conflicte larvat pel preu al qual es paguen les hores extres i per la seua proliferació (més de 15.000 a l’any). En els últims anys, el nombre d’agents voluntaris que s’apuntaven per fer-les ha anat disminuint, la qual cosa ha portat que siguin els comandaments els que fan més serveis extres. A més, ara el conflicte s’ha exacerbat arran que els sindicats hagin proposat d’augmentar el preu. Tal com va publicar aquest diari dijous, la Paeria ha reaccionat acceptant aplicar-los la mateixa pujada que als salaris públics. No obstant, els sindicats ho veuen insuficient. UGT ho considera només un desbloqueig a l’espera d’una negociació, mentre que Asigull, CSIF i CCOO proposen una pujada més substancial. D’altra banda, CSIF denuncia que el ministeri d’Hisenda està frenant la jubilació anticipada dels policies locals, malgrat tenir el vistiplau d’Ocupació i els ajuntaments.

tracking