SEGRE

COMERÇ CENTRE HISTÒRIC

La Paeria demanarà indemnització a l'empresa gestora del Mercat del Pla

Espera l’informe jurídic i la seua intenció és tornar a treure’l a concurs || Per la seua part, la concessionària Jamstores vol tancar el tema “com més aviat millor”

El Mercat del Pla està tancat des del mes de març de l’any passat.

El Mercat del Pla està tancat des del mes de març de l’any passat.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament demanarà una indemnització econòmica a l’empresa concessionària del Mercat del Pla, l’outlet Jamstores, per incomplir el contracte de licitació i pretén tornar a treure l’espai a concurs com més aviat millor. El tinent d’alcalde, Rafael Peris, va declarar ahir que esperen l’informe jurídic per poder demanar responsabilitats econòmiques. “Esperem tenir l’informe aquesta setmana per poder parlar amb l’empresa i poder solucionar la concessió i la liquidació del contracte”, va declarar Peris. Al seu torn, l’ajuntament ja ha posat en marxa les gestions per poder treure l’espai a concurs com més aviat millor, una vegada s’hagi tancat la rescissió.

Fonts del consistori van al·legar que l’empresa Jamstores va demanar la rescissió del contracte a començaments d’aquest any per evitar pagar el cànon del 2018, al·legant que el Mercat del Pla estava des del març de l’any passat tancat. Tot amb tot, serà l’informe jurídic el que fixarà les condicions de final de contracte.

Les dos parts esperen l’informe jurídic, que fixarà les condicions de la rescissió del contracte

Per la seua part, Jamstores està pendent de la publicació de l’esmentat informe per formalitzar la rescissió i manté converses amb la Paeria per “tancar aquest tema com més aviat millor”, tal com va declarar un portaveu de l’entitat. L’empresa Jamstores, que es va adjudicar la concessió del Mercat del Pla el 2013 per un període de 25 anys, va sol·licitar el mes de gener passat a l’ajuntament la rescissió del contracte deu mesos després que tanqués l’outlet de roba que acollia el recinte.

Al seu torn, les associacions veïnals del Centre Històric, Jaume I i el Pla de l’Aigua van demanar que el nou negoci que allotgi el Mercat del Pla sigui estable, útil i que contribueixi a dinamitzar el barri. Entre les propostes més demanades pels veïns hi ha un supermercat, ja que no hi ha comerços de gran mida d’aquest tipus al Centre Històric, o un espai de degustació de productes lleidatans.

tracking